Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Voor wie ik heb liefgehad

Marcel Vaarmeijer

prijs: € 19.99

320 pagina's, Paperback

ISBN: 9789024570942


Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Voor wie ik heb liefgehad is het eerste deel van een romanserie gebaseerd op het leven van Marcel Vaarmeijers moeder. Het is het meeslepende en aangrijpende verhaal over een oude vrouw die terugkijkt op haar leven tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

Vaarmeijers roman is grappig met een serieuze ondertoon. Een aanrader voor liefhebbers van Roddy Doyle en van Het Rosie Project. Ook als je hebt genoten van Rose van Rosita Steenbeek is Voor wie ik heb liefgehad een aanrader.

Wanneer de negentigjarige Louise Veldman op een dag een pakketje met haar oude dagboeken bezorgd krijgt in het verpleeghuis waar ze woont, wil ze ze weggooien. Maar een bevriende verpleger weet haar ervan te weerhouden en hij leest haar de dagboeken voor. De gruwelen van de oorlog, de mannen die Louise heeft liefgehad en is kwijtgeraakt, alles waar ze al die jaren voor is weggelopen, beleeft ze opnieuw. Als de boeken uit zijn, resten er nog twee vragen: wie heeft ze gestuurd, en is haar zoektocht naar de liefde echt voorbij?

Marcel Vaarmeijer (1963) is schrijver en freelancejournalist. Vaarmeijers roman De gloriedagen van Walter Gom werd heel goed ontvangen door boekhandel en lezers. Voor wie ik heb liefgehad is zijn tweede roman bij Luitingh-Sijthoff.
TitelVoor wie ik heb liefgehad
Auteur(s)Marcel Vaarmeijer, Marcel Vaarmeijer
ISBN9789024570942
Afmetingen216x141x29 mm
Aantal pagina's320
UitgeverLuitingh Sijthoff
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdUitverkocht
Prijs€ 19.99
BindwijzePaperback
Gewicht484 gram

      Wat een mooi opgebouwd verhaal.

Geschreven op zondag 21 februari 2016 door Wim Krings
Na het verrassende boek over Walter Gom het tweede boek van Marcel Vaarmeijer. Weer speelt de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol in zijn boek.

Lousie Veldman is een dame op leeftijd die in een verzorgingstehuis ligt. Ze doet alsof ze dementerend is en ook nog doof! Een paar paar mensen hebben wel in de gaten dat dit niet zo is! Die laten haar echter haar gang gaan. Louise Veldman is wel een verbitterde oude vrouw en waarom? Dat blijft in het begin onduidelijk.

Zij krijgt op een gegeven moment twaalf (dag)boeken in haar bezit. Het zijn haar eigen dagboeken maar ze wil er niets van weten en laat ze dan ook weggooien. Helaas voor haar komen ze echter als een boemerang terug. dan ondergaat zij haar lot en zij vraagt Fabio, een medewerker, om ze dan toch maar voor te lezen. het is haar leven vanaf 1935 als meisje en gaat door tot ver na de oorlog. Haar verliefdheid op de joodse Daniel en daarna haar omzwervingen door Duitsland ( op zoek naar Daniel) en Nederland. Zij wordt niet echt gelukkig want na iedere goede periode volgt en slechte periode.
Toch wil zij dat Fabio blijft doorlezen en met hem krijgt ze ook een bijzondere band.

Walter Vaarmeijer schreef goed boek met verschillende lijnen. Natuurlijk het leven van Louise. Hij brengt dit mooi in beeld met de dagboekfragmenten en haar flashbacks naar die tijd. daarnaast het leven in het heden. Zij wordt oud en alles gaat minder makkelijk maar de zorg wordt ook steeds minder en waar Walter Gom "goed wilde doen" zint Louise op "wraak". Misscien wel om wraak te nemen hoe haar leven zo is gelopen zoals het is gelopen. Genoegdoening vinden? Misschien wel. Het is in ieder geval een pittige dame die niet met zich laat sollen en een eigen wil blijft houden. Dat wordt in ieder geval in tehuizen niet echt gewaardeerd!

Een boek dat met veel humor start maar naar mate de geschiedenis van Louise vordert toch steeds serieuzer wordt. Een geschiedenis die ook tragisch is maar ook een van doorzettingsvermogen. Zij zoekt en zoekt maar of zij het kan vinden?

Ik vroeg me even af: Zou zij ook in Amsterdam-Noord in een verzorgingstehuis zitten? Wie weet! Zou wel een bijzondere combinatie zijn: Louise Veldman en Hendrik Groen op en afdeling!
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.