Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Weg

Marjolein van Rest

prijs: € 16.99

288 pagina's, Hardback

ISBN: 9789000344925


Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

In de jaren zestig van de 19e eeuw woedt een burgeroorlog in Amerika. De 14-jarige Adriaan woont met zijn moeder en zijn drie broertjes in een boerderij vlak bij Pella. Zijn vader is gedood door rebellen. Het gezin heeft het zwaar zonder hem, helemaal als hun paarden gestolen worden door veedieven.
Dan ziet Adriaan in de krant een schets van een recente veldslag. Dit is duidelijk een schets van zijn vader! Zijn vader leeft! Niemand gelooft hem, maar Adriaan twijfelt niet. Hij trekt er alleen op uit om zijn vader te zoeken.
Op zijn reis door Amerika krijgt hij te maken met dieven, slavenjagers en soldaten. Maar hij maakt ook vrienden voor het leven. Doorstaat hij de gevaren onderweg en vindt hij uiteindelijk zijn vader?

 

TitelWeg
Auteur(s)Marjolein van Rest, Marjolein van Rest
ISBN9789000344925
Afmetingen222x147x33 mm
Aantal pagina's288
UitgeverVan Goor
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 16.99
BindwijzeHardback
Gewicht546 gram

      Weg: een adembenemend avontuur

Geschreven op woensdag 30 september 2015 door Imke Houben

Het zijn de jaren 60 van de negentiende eeuw: de VS verkeren in een burgeroorlog. Veel boerderijen verkeren in armoede. Zo ook de boerderij van de ouders van Adriaan in Pella, nadat hun paarden worden gestolen. De vader van Adriaan had getekend voor het leger, maar zou in dit leger tijdens een gevecht zijn gestorven. Op een dag krijgt Adriaan een krant in handen. Hierin staat een oorlogstekening die precies lijkt op de tekeningen zoals zijn vader hem maakte. Door deze tekening raakt hij ervan overtuigt dat zijn vader nog leeft. Het probleem is echter dat niemand hem wil geloven. Adriaan houdt voet bij stuk en gaat naar zijn vader op zoek. Tijdens zijn reis, die niet zonder gevaren is, maakt hij van allerlei avonturen mee. Zo leert hij onder andere de donkere Solomon kennen, een gevluchte slaaf. Zal Adriaan de reis overleven en zijn vader vinden? 

 

Dit boek is zeer prettig om te lezen. Er gebeurt van alles in, maar bij geen enkele gebeurtenis wordt te lang stil gestaan. Zo leest het lekker vlot. Het onderwerp vind ik echter niet niks. In het boek worden onder andere mensen vermoord. Een gedurfde ondergrond, die burgeroorlog! Je kunt je ook heel erg goed inleven in het verhaal. De blijdschap of het verdriet dat de hoofdpersoon voelt, dat voelde ik zelf ook. Dit boek is een echte aanrader voor jongeren die geen standaard verhaal willen lezen en er vlot doorheen willen gaan.

Een ding weet ik zeker: Marjolein van Rest kan schrijven, en hoe!

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.