Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Eensgezind

René Ostendorf

prijs: € 18.90

224 pagina's, Paperback

ISBN: 9789020456660


Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Wat kan een gezin ertoe brengen om gezamenlijk uit het leven te stappen? Vader Bram, moeder Elles, dochters Tori en Gwen vragen journaliste Sabine van der Keuken om hun voorgenomen einde vast te leggen in opinieweekblad Holland Magazine. In een race tegen de klok ontdekt Sabine dat het gezin in korte tijd veel leed heeft moeten verwerken. Vervolgens komt zij voor een dilemma te staan als haar betrokkenheid op de proef wordt gesteld. Terwijl Sabine het gezin hoop probeert te geven op de genezing van de zieke Gwen, bereidt de in zichzelf gekeerde Tori een ingenieuze wraakactie voor.

Eensgezind is geïnspireerd op een waargebeurd Vlaams gezinsdrama uit 1998, toen Humo het verzoek kreeg het einde van de familie Goossens te documenteren. René Ostendorf schaart zich met deze adembenemende literaire thriller tussen sociaal bewogen thrillerauteurs als Tomas Ross en René Appel.

‘Verrassend, verwarrend, maar vooral ook spannend. René Ostendorf is een veelbelovend schrijftalent.’ – René Appel

‘Mooi van stijl, spannend, veelbelovend. Zeer de moeite waard.’ – Trude Gerritsma, Boekhandel De Omslag, Delft
TitelEensgezind
Auteur(s)René Ostendorf
ISBN9789020456660
Afmetingen210x135x20 mm
Aantal pagina's224
UitgeverVeen, L.J.
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 18.90
BindwijzePaperback
Gewicht285 gram

      Eensgezind

Geschreven op zondag 24 oktober 2010 door Jos Thomassen

Sabine van der Keuken wordt gevraagd om verslag te doen van de voorgenomen zelfmoord van het gezin Janson. Vooral vader Janson vindt het belangrijk dat iedereen weet dat het geen daad uit wanhoop is, maar een weloverwogen besluit. Eigenlijk laat hij het voorkomen alsof het een logisch gevolg is van wat het gezin is overkomen. Sabine kan dit niet accepteren. Ze probeert achter de echte motieven te komen en schakelt andere hulpverleners in. Uiteindelijk leidt dit tot een verrassend einde.

De schrijver gebruikt het verhaal om allerlei maatschappelijke (mis)toestanden te beschrijven. (Internet)pesten, falende hulpverlening, journalistiek en politiek opportunisme etc. In mijn ogen te veel van het goede. Bovendien bewijst dit boek nog maar eens dat een waargebeurd verhaal niet per se leidt tot een goed en spannend boek. Hoe schokkend de werkelijkheid ook is.

Ik denk dat je voor een non-fictie de werkelijkheid beter kunt  fantaseren. Dat levert vaak een geloofwaardiger verhaal  op dan de realiteit.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!