Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

De macht van K.

Jens Vern

prijs: € 20.99

384 pagina's, Paperback

ISBN: 9789021418797


Levertijd: 2-3 werkdagen

‘Jens Vern sleept je mee, de wereld van de sinistere databeveiliging in, en daar is het levensgevaarlijk. Precies het soort plot waar ik van hou!’ Charles den Tex

'Echt een ontzettend goed geschreven en spannende thriller. De korte hoofdstukken vanuit wisselend perspectieven houden de vaart er goed in. Behalve dat het een ontzettend spannend boek is, snijdt het ook een heel belangrijk en actueel thema aan: hoe gaan bedrijven met (onze) data om.' **** Jeroen Windmeijer

‘Een ijzersterk verhaal voor iedere thrillerliefhebber.’ ***** Huso Akkerman, Thrillerverslinders

Als de net afgestudeerde Tim Turner wordt ingelijfd door het prestigieuze IT-bedrijf The Keeler Company in Washington, weet hij niet wat hem overkomt. Hij krijgt een luxe appartement, een fantastisch salaris en maakt in korte tijd promotie. Maar dan ontmoet hij een mysterieuze man die zich De Vriend noemt, en die hem waarschuwt voor de duistere kant van het bedrijf. Tim besluit op onderzoek uit te gaan en al snel komt hij erachter dat er inderdaad dingen niet kloppen en dat er mensen verdwijnen.
Als Tim ontdekt dat ook hij gevaar loopt, weet hij met de hulp van De Vriend te ontsnappen en begint hij met een andere identiteit een nieuw leven in Den Haag. Daar lijkt hij veilig te zijn, tot hij Emily Green tegenkomt. Tim is diep onder de indruk van haar, maar Emily blijkt ook een vorig leven te hebben. Wie kun je vertrouwen als niets is wat het lijkt? En kun je in deze tijd ooit echt aan je verleden ontsnappen?Genomineerd voor De Gouden Strop 2020
TitelDe macht van K.
Auteur(s)Jens Vern, Jens Vern
ISBN9789021418797
Afmetingen216x135x31 mm
Aantal pagina's384
UitgeverVolt
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 20.99
BindwijzePaperback
Gewicht510 gram

      Aanwinst

Geschreven op donderdag 14 mei 2020 door Jos van Cann

“Kennis is macht”. Het motto van Frank Keeler in De macht van K., de debuutthriller van Jens Vern. Vern is geen nieuwe Scandinaviër aan het thrillerfront maar het pseudoniem waaronder Hebban-hoofdredacteur Sander Verheijen zijn fictiedebuut maakt.

Neus in de boter
De ‘K.’ in de titel kan dus zowel slaan op kennis als op de achternaam van Keeler. In dit geval gaan zelfs beide op. Daarin leidt Keeler een IT-gigant, The Keeler Company, waarvoor hij de net afgestudeerde Tim Turner inlijft. Die weet niet wat hem overkomt en valt met zijn neus in de boter (een beetje als Mitch McDeere over komt in Advocaat van de duivel van John Grisham dat in 1991 als de The Firm verscheen en onder die titel ook is verfilmd). Een mysterieuze man – De Vriend – waarschuwt hem echter voor de donkere kant van het bedrijf. Daar krijgt Tim mee te maken en hij weet met hulp van de man te ontsnappen, naar Den Haag. Begint een nieuw leven dat echter op losse schroeven komt te staan als hij Emily Green daar ontmoet, iemand uit zijn vorige leven.

Aanwinst
Vern / Verheijen leverde een prachtige thriller af, als een volleerd auteur. Het boek is niet voor niets genomineerd voor de Gouden Strop 2020. Hij slaagt enkele type thrillers met gemak te combineren in één verhaal. Het verhaal van de Tim in Den Haag, het verhaal achter het waarom van zijn vlucht uit Amerika en de daarbij behorende zijlijnen – het merendeel van het boek – en tenslotte de ontknoping, weer beurtelings in de VS en in Nederland. Dat vertelt hij met veel flair, tempo en oog voor detail en personages. Het is bovendien een actueel onderwerp, de roof van en handel in persoonsdata. Het lukt hem ook om niet te vervallen een de techno-thriller stijl doordat personages het verhaal dragen en ook laten leven. Al met al een zeer aangename verrassing dit debuut. Laten we hopen dat het geen eendagsvlieg is van Vern / Verheijen. Hij zou dan – ook als auteur – een aanwinst zijn voor de Nederlands thrillerwereld. En wellicht daarbuiten.

Voeg een recensie toe »

       Een absolute aanrader

Geschreven op zaterdag 9 mei 2020 door Lieve Verduyckt
Eind maart was ik bij de gelukkigen van de winactie.  Ik kreeg het boek ‘De macht van K’ van Jens Vern.  Erbij een briefje met de vraag een recensie te plaatsen.
Ik vond het een goed boek.  Ik was eerst wat afwachtend, want ik ken niet veel van computers en het ging over fraude in de informaticawereld.
Toch kon ik heel goed volgen en begrijpen wat er allemaal gebeurde.  Het was duidelijk uitgelegd, maar toch niet heel saai technisch.  Het was best een heel boeiend boek.  Het gaat er ook over hoe alles wat we doen traceerbaar is en dat niets wat op het internet verschijnt ooit echt weg is.
Het is boeiend, vlot leesbaar, interessant vanaf het begin.  Nooit saai, langdradig of te intellectueel. 
Het nawoord met de vergelijking met facebook maakte indruk.  Wat vandaag nog fantasie is, kan morgen waarheid zijn. 
Kortom, het was spannend, leerzaam en ook wel wat beangstigend.
Ik vind het een aanrader.

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.