Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

De hoofdzonde

Maria Grund

prijs: € 24.99

368 pagina's, Paperback

ISBN: 9789021423081


Levertijd: 2-3 werkdagen

Op een eiland voor de oostkust van Zweden wordt een veertienjarig meisje dood aangetroffen. Haar polsen zijn doorgesneden en in haar haar zit een dik stuk touw verstrengeld. Op haar ene heup staat in blauwe stift het getal 26 geschreven. Haar dood wordt al snel als zelfmoord beschouwd.

De dag daarop wordt aan de andere kant van het eiland het verminkte lichaam gevonden van de eigenaresse van een antiquariaat. Ze heeft talloze messteken in haar borst en in de hals zijn twee snijwonden zichtbaar die een kruis vormen. Wanneer inspecteur Sanna Berling en haar nieuwe collega Eir Pedersen beginnen aan het onderzoek naar deze moord, ontdekken ze dat er een verband lijkt te zijn met de zaak van het veertienjarige meisje.

Al snel blijkt dat deze twee gebeurtenissen slechts het startschot zijn van een hele reeks gewelddaden op het eiland. Hoe meer Sanna en Eir over de slachtoffers ontdekken, hoe duidelijker het wordt dat de achtergrond van deze zaken gruwelijker is dan ze ooit hadden kunnen vermoeden.
TitelDe hoofdzonde
Auteur(s)Maria Grund
Vertaler(s)Ron Bezemer
ISBN9789021423081
Afmetingen216x135x29 mm
Aantal pagina's368
UitgeverVolt
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 24.99
BindwijzePaperback
Gewicht474 gram

      Even doorbijten maar dit loont!

Geschreven op vrijdag 13 augustus 2021 door Wemmie Wolf
De hoofdzonde is een thrillerdebuut van Maria Grund, een Zweedse auteur en scenarioschrijfster. Ze studeerde in New York en behaalde haar Master of Fine Arts. Na een aantal jaren in Londen en New York te hebben gewerkt keert ze terug naar het Zweedse Gotland, een eiland voor de zuidoostkust van Zweden. Een eiland wordt opgeschrikt door de zelfmoord van een veertienjarig meisje, ze heeft haar polsen doorgesneden en op haar heup prijkt het getal 26. Kort daarop wordt er een vermoorde vrouw gevonden die gruwelijk is toegetakeld, ze heeft onder andere twee snijwonden die samen een kruis vormen. De daarop volgende moorden vertonen hetzelfde patroon. Het is aan inspecteur Sanna Berling en Eir Pedersen de taak om de misdrijven op te lossen. Ze tasten volkomen in het duister naar het motief van deze moorden. De vrouwen hebben beiden zo hun verleden die ze meetorsen en hun onderlinge communicatie laat te wensen over. Eir is tegen haar zin overgeplaatst maar ze probeert er wel het beste van te maken. Langzamerhand komen ze erachter wat er in het verleden is gebeurd wat rechtstreeks leidt tot de geweldplegingen. In het begin vond ik het lastig om het tijdspad te volgen, het leek of het één reeks van gebeurtenissen was in een paar uur tijd maar later kwam dit toch gestructureerd aan de orde. Daardoor kwam ik moeilijk in het verhaal. Het loont de moeite om toch door te lezen. Daarnaast lijken de persoonlijke problemen iets meer op de voorgrond te staan dan het oplossen van deze moordzaken. Eenmaal op stoom leest het vlot weg en kun je merken dat Grund een scenarioschrijfster is, de setting van het verhaal is gruwelijk maar goed gevonden. Mijn eindconclusie is dan ook dat het een heel fijn boek is om te lezen met een verrassend eind. ik verwacht dat Sanna en Eir verder zullen gaan samenwerken en dat we van deze auteur meer gaan horen.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!