Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Nevenschade

Jens Vern

prijs: € 21.99

328 pagina's, Paperback

ISBN: 9789021423111


Levertijd: 2-3 werkdagen

Wat als er achter een deal tussen big pharma en de minister-president een beangstigend complot schuilgaat?

Na anderhalf jaar in de greep te zijn geweest van een virus is het Nederland van minister-president Koenen weer redelijk opgekrabbeld. Zijn deal met de Amerikaanse farmaceut Fernstedt Chemicals heeft gezorgd voor een succesvol vaccinatieprogramma en wordt alom bejubeld, maar wat niemand weet is dat de prijs die daarvoor betaald wordt vele malen hoger is dan iemand zou kunnen vermoeden.

In een ziekenhuis in Den Haag doet arts Mark van Dinter een vreemde ontdekking na een geslaagde operatie op een vooraanstaand politicus. Als de man vervolgens alsnog onverwacht overlijdt gaat Mark op onderzoek uit. Elders in de stad komt onderzoeksjournalist Matthew Dawson in een lastig parket terecht als hij een paar verdachte sterfgevallen op het spoor komt en daardoor zelf een doelwit wordt.
Ondertussen ontdekt vertaalster Sarah van der Horst in een Chinees rapport op een online klokkenluidersplatform schokkende informatie over het virus. Als de schrijver van het rapport gelijk heeft, is er in Nederland met mensenlevens gespeeld. Maar door wie en met welk doel?

Wanneer de paden van Mark, Matthew en Sarah elkaar kruisen begint er een race tegen de klok om de waarheid boven tafel te krijgen.
TitelNevenschade
Auteur(s)Jens Vern
ISBN9789021423111
Afmetingen215x135x28 mm
Aantal pagina's328
UitgeverVolt
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 21.99
BindwijzePaperback
Gewicht428 gram

      Spannende actuele thriller

Geschreven op maandag 8 november 2021 door Silvia van Elzelingen

Jens Vern is het pseudoniem van Sander Verheijen (1974). Hij is de oprichter van de populaire thrillersite Crimezone.nl en werkte als thrillerredacteur en marketingmanager bij verschillende uitgeverijen. Sinds 2014 is hij hoofdredacteur van lezerscommunity Hebban.nl. In 2017 verscheen zijn zeer goed ontvangen autobiografische debuut ‘Ik kan er nét niet bij’. ‘De macht van K.’ is zijn debuut thriller waarvoor hij genomineerd werd voor de Gouden Strop. ‘Nevenschade’ is zijn tweede thriller.

Na anderhalf jaar in de greep te zijn geweest van een virus is Nederland, onder leiding van minister-president Koenen, weer redelijk opgekrabbeld. Zijn deal met de Amerikaanse farmaceut Fernstedt Chemicals heeft gezorgd voor een succesvol vaccinatieprogramma. Een programma dat alom bejubeld wordt, maar waarvan niemand weet dat de prijs die daarvoor betaald wordt vele malen hoger is dan iemand zou kunnen vermoeden.


‘Nevenschade’ is de tweede thriller van Jens Vern. De auteur heeft zich laten inspireren door de gebeurtenissen vanaf het moment dat COVID-19 een officiële pandemie werd, en ook door populaire complottheorieën en zelfs door bekende politici en hun standpunten. In ‘Nevenschade’ gaat het net als in ‘De macht van K.’ vooral om macht en geld die de drijfveren van het grote kwaad zijn. De schrijfstijl is vlot, boeiend en heeft een sterke opbouw, waardoor de aandacht geen moment verslapt. In zevenenzeventig korte hoofdstukken neemt Vern de lezer mee in een razendsnel verhaal dat verteld wordt vanuit verschillende perspectieven. Een grote diversiteit aan interessante personages passeert de revue. Door middel van onverwachte wendingen loopt de spanning gaandeweg het verhaal op om uit te monden in een spetterende climax. Jens Vern benadrukt achter in zijn boek dat hij geen complotdenker en zelfs geen complotómdenker is zoals zijn hoofdpersonages, maar hij houdt er wel heel erg veel van.

Kortom: ‘Nevenschade’ is een spannende actuele thriller die je aanzet tot nadenken. Wat als!
Een thriller die garant staat voor vele uurtjes leesplezier.

Mijn dank gaat uit naar Hebban.nl en Uitgeverij Volt voor het verstrekken van het recensie-exemplaar.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!