Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Zomer van de waarheid

Nele Neuhaus

prijs: € 15.00

416 pagina's, Paperback

ISBN: 9789021434940


Levertijd: Tijdelijk niet leverbaar

Een meeslepende familiesaga voor liefhebbers van Jojo Moyes, Anne Jacobs en Corina Bomann.

Ik vond dit eerste deel van de serie zo leuk dat ik meteen de volgende twee delen heb gekocht!’ ***** Goodreads

‘Meeslepend geschreven. […] Een familiesaga met een bijzondere heldin.’ ***** Goodreads

De zestienjarige Sheridan Grant leeft met haar adoptiegezin op een boerderij tussen de uitgestrekte maïsvelden van Nebraska. Hoewel Sheridan barst van de levenslust en beschikt over vele talenten lijdt ze onder het eentonige boerenleven en het strikte regime van haar adoptiemoeder, die de uiterst muzikale Sheridan zelfs verbiedt piano te spelen. Ze is nieuwsgierig naar haar afkomst, waar ze weinig van weet, en besluit op zoek te gaan naar haar echte moeder.
Tijdens haar zoektocht wordt Sheridan geconfronteerd met de harde werkelijkheid van het leven en worstelt ze met romantische gevoelens, verdriet, afscheid en bedrog.
TitelZomer van de waarheid
Auteur(s)Nele Neuhaus
Vertaler(s)Michael de Wee
ISBN9789021434940
Afmetingen233x151x33 mm
Aantal pagina's416
UitgeverVolt
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdTijdelijk niet leverbaar
Prijs€ 15.00
BindwijzePaperback
Gewicht639 gram

      Geen thriller maar een familiesage

Geschreven op donderdag 16 december 2021 door Silvia van Elzelingen

Nele Neuhaus publiceerde eerst twee boeken in eigen beheer voordat ze bij een grote uitgeverij doorbrak met de spannende thriller ‘Sneeuwwitje moet sterven’ met als hoofdpersonages Oliver Bodenstein en Pia Kirchhoff. Inmiddels zijn er meerdere delen in deze serie verschenen. Sindsdien publiceerde ze meerdere internationale bestsellers, waaronder inmiddels drie in Duitsland ongekend populaire delen in de reeks rond het personage Sheridan Grant. ‘Zomer van de waarheid’, het eerste deel in deze reeks, is eerder verschenen onder het pseudoniem Nele Löwenberg.

De zestienjarige Sheridan Grant woont met haar adoptiegezin in Fairfield, Nebraska, op een boerderij tussen uitgestrekte maïsvelden. Sheridan mist de aandacht en liefde van haar adoptieouders. Haar stiefmoeder lijkt haar te haten, ze moet veel werken op de farm en mag niet op de piano spelen terwijl dat haar lust en leven is. Wanneer Sheridan de dagboeken van haar moeder vindt gaat ze op onderzoek uit naar haar ware afkomst. Een groot familiegeheim strekt zich voor haar uit. Waarom hebben haar pleegouders haar nooit de waarheid verteld over haar echte afkomst?
 
‘Zomer van de waarheid’ is nu eens geen thriller maar een familiesage. Heel anders dan haar befaamde thrillers, maar daardoor niet minder mooi om te lezen. De schrijfstijl is vlot en meeslepend, aanvankelijk denk je in een erotische roman beland te zijn door de uitspattingen van de vroegrijpe Sheridan. Ze zoekt haar minnaars namelijk in de wat oudere aantrekkelijke mannen uit haar omgeving. Toch is het niet alleen seks wat de hoofdtoon voert, maar er zit wel degelijk een diepere betekenis achter. Verschillende thema’s passeren de revue: o.a. misbruik, verkrachting, mishandeling en jaloezie. ‘Zomer van de waarheid’ wordt geschreven vanuit het personage Sheridan. We volgen haar en haar familie op de voet. Toch missen we het uitdiepen van de overige personages, ze blijven wat vlak en op de achtergrond. Nele Neuhaus eindigt haar roman met een open eind. Helaas weten we nog weinig over haar biologische ouders maar hopen dat dat in de volgende delen verder uitgewerkt gaat worden.

‘Zomer van de waarheid’ is een mooi boek om je in te verdiepen en zeker een aanrader om te lezen.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!