Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Wat niet deert

Nicolet Steemers

prijs: € 21.99

272 pagina's, Paperback

ISBN: 9789021436739


Levertijd: 2-3 werkdagen

‘De nieuwe roman van Nicolet Steemers onderstreept waarin zij op haar sterkst is: de verhoudingen binnen een gezin en hoe daar groot én klein drama uit kan voortkomen.’ Bertjan ter Braak, De Telegraaf

Wat niet deert heeft een plot dat prima in elkaar zit […] spannend […] houd je aan het lezen.’ Sigrid Bruinsma, Chicklit.nl.

‘Werkelijk elke zin in dit boek zit vol suspense.’ – Theo Hakkert, Tubantia

Hoe ver zou jij gaan om je familie te beschermen?

Dertien jaar na de plotselinge verdwijning van hun moeder brengen drie volwassen kinderen en hun verwarde, aan geheugenverlies lijdende vader de herfstvakantie door in de Achterhoek. Het plan is om te inventariseren wat er moet gebeuren met het verwaarloosde familiebezit, een zomerhuis in de buurt van de Leemputten bij Groenlo. De plek roept bij alle gezinsleden herinneringen op, en daar zit niet iedereen op te wachten.

Al snel wordt duidelijk hoe funest het verdwijnen van de moeder is geweest voor de onderlinge verhoudingen binnen het gezin; met het vorderen van de vakantie nemen de spanningen toe. Ieder heeft zo zijn eigen idee over wat er destijds is gebeurd. Is het altijd beter om de waarheid te kennen, of kunnen sommige dingen beter verborgen blijven?
TitelWat niet deert
Auteur(s)Nicolet Steemers
ISBN9789021436739
Afmetingen215x136x21 mm
Aantal pagina's272
UitgeverVolt
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 21.99
BindwijzePaperback
Gewicht351 gram

      Interessant met een continu aanwezige spanning

Geschreven op zaterdag 2 april 2022 door Silvia van Elzelingen

Nicolet Steemers werd geboren in Hengelo en belandde via het vertalen van toneelstukken en de journalistiek in het schrijversvak. Eerder schreef ze o.a. de spannende romans Zachte heelmeesters en Tweedracht, en meerdere succesvolle audioseries voor Storytel. Met Wat niet deert maakt ze een comeback naar het papieren boek.

Drie volwassen kinderen en hun verwarde, aan geheugenverlies lijdende vader, brengen de herfstvakantie door in de Achterhoek. Het is dertien jaar geleden dat de moeder uit het gezin plotseling verdween. Ze gaan inventariseren wat er met het verwaarloosde familie bezit, een zomerhuis, moet gaan gebeuren. De plek waar het huisje staat is in de buurt van de Leemputten bij Groenlo. Voor elk gezinslid roept dit veel herinneringen op. De verhoudingen binnen het gezin zijn scheef getrokken door het verdwijnen van de moeder binnen het gezin. De spanning neemt toe, want iedereen heeft zo zijn eigen idee over wat er vroeger is gebeurd.

Wat niet deert is een geloofwaardig verhaal over de familieverhoudingen binnen een gezin. De plot is goed opgebouwd en we voelen goed de onderlinge spanningen. Steemers hanteert een vlotte schrijfstijl, nergens ingewikkelde zinnen en duidelijk boven de hoofdstukken aangegeven vanuit welk gezinslid het verhaal verteld wordt. Het verhaal is overigens chronologisch opgedeeld in dagen, maar de auteur gebruikt ook flashbacks om te vertellen wat er vroeger is gebeurd. Wat niet deert is geen thriller waarvan de spanning afdruipt, maar er is wel een constante spanning aanwezig. De karakters zijn overtuigend en herkenbaar neergezet. Het is een verhaal dat onder de huid kruipt en doorgelezen moet worden, wegleggen is dus absoluut geen optie.

Wat niet deert is een interessant verhaal met een continu aanwezige spanning. Een aanrader om te lezen.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!