Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

De blauwe vogel

Nii Ayikwei Parkes

prijs: € 17.95

236 pagina's, Paperback

ISBN: 9789021438467


Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

TitelDe blauwe vogel
Auteur(s)Nii Ayikwei Parkes
Vertaler(s)Ronald Cohen
ISBN9789021438467
Afmetingen200x125x25 mm
Aantal pagina's236
UitgeverQuerido's Uitgeverij BV, Em.
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 17.95
BindwijzePaperback
Gewicht279 gram

      Wetenschap versus volkswijsheid

Geschreven op zondag 26 september 2010 door J.M.G. Thomassen

Een bijzonder boek. Ik ken niet zoveel mensen die Afrikaanse literatuur lezen en helemaal geen die Afrikaanse thrillers lezen.

De schrijver laat je door de ogen van de forensisch expert Kayo Odamten, kennismaken met het dorpsleven in Ghana. Gewoonten, gebruiken (bij)geloof, onwetendheid, wijsheid en corruptie.

Eigenlijk is het vinden van het bloederig bundeltje de kapstok om ons, de (westerse) lezers, te laten meeleven met de lokale bevolking.

De schrijver schets ook de dilemma's waar een in Europa wetenschappelijk geschoolde Afrikaan tegen aan loopt in bij terugkeer in eigen land. Wetenschappelijk bewijs versus volkswijsheid/kennis.

Een aanrader!

      Mix van moderne wetenschap en Afrikaanse traditie

Geschreven op zondag 26 september 2010 door G. Swaenepoel

Lezen! Maar wie enkel geweld zoekt ken beter afhaken. In het klein afgelegen Ghanees dorpje Sonokrom vindt het vriendinnetje van een Ghanese minister in een hut een bloederig bundeltje in de hut van Kofi Atta. Het lijkt op een nageboorte. Door haar relatie met een hooggeplaatste krijgt de zaak prioriteit. Kayo Odamtten, die forensische geneeskunde in Groot-Brittannië heft gestuddre, en ongedukdig wacht op een serieuze opdracht in het onderzoekslaboratorium waarin hij beland is krijgt hier onverwacht de kans om zich te bewijzen. “De blauwe vogel” van Nii Ayikwei Parkesis een verhaal dat zich afspeelt tussen nuchtere wetenschap en moderne technologie en de Afrikaanse spiritualistische traditie. Dat corruptie om de hoek komt kijken mag niet verbazen. In “De blauwe vogel” krijgt het traditioneel misdaadverhaal een Afrikaanse injectie, verpakt in een lome, poëtische verpakking. Sommige lezers zullen hierbij afhaken; voor anderen zal een nieuwe wereld open gaan.


Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!