Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Bernhards oorlog

Dik van der Meulen

prijs: € 24.99

320 pagina's, Hardback

ISBN: 9789021470726


Levertijd: 2-3 werkdagen

Een nieuwe, verhelderende kijk op de oorlogsgeschiedenis van prins Bernhard


Bernhards oorlog gaat over het wonderlijke en niet zelden spectaculaire leven van de Prins der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog. De veelgeprezen biograaf Dik van der Meulen beschrijft Bernhard als een complexe figuur, die opportunisme paarde aan doodsverachting; een man die egocentrisch was en tegelijk loyaal aan zijn vrienden – hoewel niet altijd aan zijn eigen echtgenote Juliana, de toekomstige koningin.

Tijdens zijn ballingschap in Londen beleefde prins Bernhard een komeetachtige militaire carrière. Binnen vier jaar klom hij op van kapitein zonder bevoegdheden tot luitenant-generaal, en werd hij bevelhebber van het georganiseerde verzet in Nederland. Toch vonden koningin Wilhelmina en hijzelf dat er nóg meer in had gezeten.

Hoe is het mogelijk dat een in Duitsland geboren prins, die in 1936 nog een onbezoldigde kantoorbaan had, in 1945 een van de invloedrijkste en populairste Nederlanders was geworden? Dit boek bevat tal van nieuwe inzichten in het doen en laten van de prins in de Tweede Wereldoorlog. Het laat bovenal zien dat Bernhard, mede door toedoen van zijn schoonmoeder, een aanzienlijk veiligheidsrisico was.

TitelBernhards oorlog
Auteur(s)Dik van der Meulen
OndertitelHet leven van een prins in ballingschap
ISBN9789021470726
Afmetingen221x145x35 mm
Aantal pagina's320
UitgeverQuerido
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 24.99
BindwijzeHardback
Gewicht584 gram

      Nieuwe kijk op leven prins

Geschreven op donderdag 22 december 2022 door Frank Rongen
Over het leven van prins Bernhard is al veel gepubliceerd. Zo weten we dat hijzelf soms een heel andere kijk had op gebeurtenissen dan mensen uit zijn omgeving. Dit nieuwe boek van Dik van der Meulen richt zich speciaal op het leven van de prins tijdens de Tweede Wereldoorlog. De auteur beschrijft hoe de fantasie van Bernhard meermaals de overhand kreeg boven de werkelijkheid. Ook probeert hij te verklaren waarom dit gebeurde. Hij signaleert zonder daar een oordeel over te vellen. Zo krijgen we meer en meer een vollediger beeld van deze historische persoon en dat kan nooit kwaad.

Frank Rongen
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!