Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Verboden terrein

Caja Cazemier

prijs: € 14.99

176 pagina's, Hardback

ISBN: 9789021672953


Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Niemand had het zien aankomen. Jesper pleegt zelfmoord en zijn vrienden blijven in verbijstering achter. Hadden ze iets moeten merken? Waren ze er niet voor hem toen hij hen nodig had? Kunnen zij er nog achter komen wat hem tot zo iets wanhopigs heeft gedreven? Elk op hun eigen manier worstelen Femke, Lisa, Bruno en Max met deze vragen. Vragen waarop ze nooit antwoord kunnen krijgen. Voor de vrienden van Jesper gaat het leven door. Met veel moeite pakken zij de draad weer op na Jespers zelfgekozen dood.
Niemand had het zien aankomen. Jesper pleegt zelfmoord en zijn vrienden blijven in verbijstering achter. Hadden ze iets moeten merken? Waren ze er niet voor hem toen hij hen nodig had? Kunnen zij er nog achter komen wat hem tot zo iets wanhopigs heeft gedreven? Elk op hun eigen manier worstelen Femke, Lisa, Bruno en Max met deze vragen. Vragen waarop ze nooit antwoord kunnen krijgen.

Voor de vrienden van Jesper gaat het leven door. Met veel moeite pakken zij de draad weer op na Jespers zelfgekozen dood.
TitelVerboden terrein
Auteur(s)Caja Cazemier
Ondertiteleen jongen kiest voor de dood. zijn vrienden blijven achter.
ISBN9789021672953
Afmetingen222x149x23 mm
Aantal pagina's176
UitgeverPloegsma
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 14.99
BindwijzeHardback
Gewicht380 gram

      Heftig verhaal maar goed verteld

Geschreven op dinsdag 29 juli 2014 door Wim Krings
Verboden terrein een boek over een zelfmoord. Een heftig thema en een gewaagd onderwerp. Het is beladen en wie gaat het lezen?
Jesper heeft zelfmoord gepleegd en niemand weet eigenlijk waarom. Zijn laatste woord op facebook naar zijn vrienden is: Sorry
De vriendengroep Femke. Lisa, Bruno en Max weten niet wat ze ermee moeten. Jesper werd wel stiller d elaatste tijd maar ze zien geen aanleiding voor deze daad. Alle vrienden herinneren zich wel wat dingen die er gebeurd zijn maar om daar zelfmoord voor te plegen? dat niet maar toch knaagt het aan hun.
De familie heeft ook geen afscheidsbrief gevonden behalve dat Jesper zegt dat hij van hun houdt.

Verboden terrein geeft de onzekerheid weer van de jongeren en de moeilijkheid om de zeldfmoord van Jesper te accepteren. De verschillende stadia van rouwverwerking ( ontkenning, angst, agressie en berusting) worden goed uitgewerkt zonder dat een "leerboek" wordt. Ook die verschillende manieren van rouwverking worden goed verteld. Niet iedereen reageert hetzelfde op de dood van een vriend.

Moet je dit dan alleen lezen als dit in je omgeving is gebeurd? Het zal zeer zeker helpen en dan is het zeker een te bevelen voor de doelgroep maar het is ook een boek dat je inzicht geeft wat er zou kunnen gebeuren. Dus eigenlijk ook geschikt voor jongeren die een boek willen lezen rondom dit moeilijke thema.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!