Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Bling Bling 3

Jan Van der Cruysse

prijs: € 21.99

508 pagina's, Paperback

ISBN: 9789022335062


Levertijd: 2-3 werkdagen

Het onderzoek naar de diamantroven zit al maanden in het slop. Wanneer in het Indiase Varanasi een ring opduikt die deel uitmaakte van de buit krijgt de politie nieuwe stukjes van de puzzel in handen. Het gevaarlijke gangsterduo Mate-Boris en de onprettig gestoorde Elisabed halen echter alles uit de kast om de politie een stap voor te blijven en de daders te vinden. Het leven van Viktor en Zurab is na de jongste overval grondig overhoopgehaald en ook zij azen op hun deel van de buit. Ondertussen rommelt het in Lentekhi: maffiabaas Paata Sirbiladze komt zwaar onder druk te staan. En dan zijn er nog de daders van de eigenlijke overval. Blijven zij onder de radar of moeten ze de duimen leggen?
TitelBling Bling 3
Auteur(s)Jan Van der Cruysse, Jan Van der Cruysse
ISBN9789022335062
Afmetingen220x147x27 mm
Aantal pagina's508
UitgeverManteau thriller
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 21.99
BindwijzePaperback
Gewicht548 gram

      Machtige leeservaring

Geschreven op zaterdag 18 mei 2019 door Jos van Cann
Bling Bling 3. En toen was er nog maar 1 is het sluitstuk van de trilogie thrillers waar mee de Belg Jan Van der Cruysse in 2016 debuteerde. En hoe. De voormalig luchthavenwoordvoerder won met Bling Bling 1. Diamantroof in Delhi zowel de Schaduwprijs 2017, Hercule Poirotprijs 2016 als De Diamanten Kogel 2016: ongezien voor een debuterende auteur. Het vervolg, Bling Bling 2. De Zaventemmers werd verleden jaar genomineerd voor de BookSpot Gouden Strop.

Mooie ontknoping
In Bling Bling 3 laat Van der Cruysse de verschillende verhaallijnen netjes samen komen in een mooie ontknoping. Het onderzoek naar de diamantroven zit al maanden vast tot er in India een ring opduikt die deel uitmaakte van de buit. Nieuwe stukjes van de puzzel om de daders en de buit te pakken. Denkt echter niet alleen de politie, maar ook één van grote gedupeerden, een Georgische mafiabaas. Die gaat te werk volgens het principe: opgeruimd hoeft niet altijd netjes maar leidt wel naar de buit. Het slotdeel van de Bling Bling-trilogie - titel die de auteur overigens keurig in het verhaal verantwoordt, evenals overigens de ondertitel Toen was er nog maar één - draagt echter ook alle kenmerken ervan. Uiteraard is het een losstaand verhaal met daarin keurige lijstjes van de voorkomende personages met locaties en whereabouts. Het is ook minder dik: 400 pagina?s tegen de bijna 600 en de 500 van de eerste twee delen. Het tempo van het verhaal ligt in het slotdeel duidelijk hoger wat ten koste gaat van de impact ervan. Er moest toch een einde komen aan het complexe web waar Van der Cruysse de lezer in de eerste twee delen van liet genieten. Hierdoor heeft het net wat minder glans en lijkt het wat minder verrassend.

Leeservaring
Let wel: Van der Cruysse laat zeker zien dat hij zijn capaciteiten en kwaliteiten ten volle heeft ingezet. Resumerend maakt het eigenlijk dat je de hele trilogie eigenlijk het best in zijn geheel op de juiste waarde kunt schatten en dat je dat zeker niet alleen op basis van het derde deel moet doen. Dan doe je niet alleen de auteur tekort, maar onthoud je jezelf ook van een machtige leeservaring die maar een keer in de zoveel jaar in ons taalgebied voorkomt. Wij zijn benieuwd want na Bling Bling is de opvolger al aangekondigd: het tweeluik Boem Boem. Titel deel 1: Aanslag in Antwerpen. We zijn benieuwd.
Voeg een recensie toe »

       bling 3

Geschreven op woensdag 19 juni 2019 door Hugo Van der Wildt
Bling 3 is het derde deel van een trilogie. Bling bling 1/ Bling 2/ bling 3. Men moet de boeken wel in de juiste volg orde lezen. de schrijver heeft ervaring want hij was jaren de pr van Zaventem. Hij kent deze wereld door en door. Als debuut geweldgig. Misschien niet meer te evenaren. Een nieuw boek is te verwachten, namelijk Pang Pang 1. Dus vermoedelijk ook een trilogie die gaat over de aanslagen in Belgie.