Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Van In Episode 5

Pieter Aspe

prijs: € 22.99

296 pagina's, Paperback

ISBN: 9789022338322


Levertijd: 2-3 werkdagen

De positie van Hendrik Verdonck, een rijke en machtige industrieel uit De Panne, wankelt wanneer een generaties lang meegedragen familiegeheim wordt ontsluierd. Zijn vrouw is de klokkenluider, hun drie kinderen staan voor een raadsel met heel wat ontbrekende elementen. Tegelijk zijn er op verschillende locaties in het land schijnbaar ludieke acties die gericht zijn tegen het koningshuis. Wanneer de dochter van Verdonck verdwijnt, doet de familie een beroep op Van In om haar terug te vinden. De gepensioneerde commissaris botst op het ene mysterie na het andere. Een oorlogsdagboek van de vader van Verdonck zorgt onverwacht voor een heel andere kijk op de zaak. Wie zijn de Verdoncks écht? Wat hebben ze te verbergen? En wat is de rol van het koningshuis in dit hele verhaal? In de anders zo rustige en vredige badplaats De Panne gaan de poppen aan het dansen. Beetje bij beetje legt Van In de puzzel, bijgestaan door zijn nieuwe partner in crime en kersverse korpschef Rein Claeys. 
TitelVan In Episode 5
Auteur(s)Pieter Aspe
ISBN9789022338322
Afmetingen216x141x25 mm
Aantal pagina's296
UitgeverAspe NV
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 22.99
BindwijzePaperback
Gewicht396 gram

      Waardig afscheid. 2x

Geschreven op vrijdag 24 juni 2022 door Jos van Cann

“Aspeslag. Aspe. As” De laatste woorden in de laatste thriller van Pieter Aspe (nom de plume van Pierre Aspeslag, 1953-2021, en nu nog enkel de eerste twee letters van beide namen).
Toch weer een aangename (hernieuwde) kennismaking. Voor het eerste deel van deze vijfde – en dus laatste – episode over de gepensioneerde commissaris Van In. Het zouden oorspronkelijk tien delen worden, maar de fysieke malheur van Aspe voorkwam dit. Toch weet hij in zijn laatste manuscript alles mooi af te ronden. Ook voor de lezer die er op het einde achter komt waar Versavel, Hannelore en de kinderen zijn gebleven.
Het eerste deel van het verhaal is een Van In zoals we hem kennen uit zijn beste boeken, maar het tweede deel gieren plot en ontknoping uit de bocht, zoals we dat ook kennen uit zijn mindere boeken. Laat onverlet: een waardige afsluiter van de 44 (!) delen omvattende reeks over de sympathieke en eigengereide Brugse politieman door een van de meest sympathieke en succesvolle Belgische misdaadauteurs.

Bekendste
In de laatste thriller van Belgisch – na George Simenon - bekendste misdaadauteur  wankelt de positie van Hendrik Verdonck, een rijke en machtige industrieel uit De Panne, wanneer een generaties lang meegedragen familiegeheim wordt ontsluierd. Zijn vrouw is de klokkenluider, hun drie kinderen staan voor een raadsel met heel wat ontbrekende elementen.
Wanneer de dochter van Verdonck verdwijnt, doet de familie een beroep op Van In om haar terug te vinden. De gepensioneerde commissaris botst op het ene mysterie na het andere. Een oorlogsdagboek van de vader van Verdonck zorgt onverwacht voor een heel andere kijk op de zaak. Wie zijn de Verdoncks écht? Wat hebben ze te verbergen? En wat is de rol van het koningshuis in dit hele verhaal? Beetje bij beetje legt Van In de puzzel, bijgestaan door zijn nieuwe partner in crime en kersverse korpschef Rein Claeys.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!