Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Dood op kasteel Brémont

Mary Lou Longworth

prijs: € 19.99

320 pagina's, Paperback

ISBN: 9789022338599


Levertijd: 2-3 werkdagen

In Dood op kasteel Brémont wordt het duo Antoine Verlaque en Marine Bonnet geconfronteerd met twee moorden. Als de edelman en documentairemaker Étienne de Brémont de dood vindt na een val uit het raam van het oude, onbewoonde chateau van de familie, gonst het in de stad van de geruchten. Was het een ongeval, een wanhoopsdaad of moord? Onderzoeksrechter Verlaque vermoedt boos opzet. Als hij verneemt dat Marine als jong meisje de familie Brémont goed heeft gekend, roept hij haar hulp in. Het altijd zo idyllische Aix-en-Provence lijkt opeens te wemelen van de mensen die van de dood van Brémont geprofiteerd kunnen hebben, onder wie playboy en polospeler François – de broer van Étienne – die diep in de schulden zit en zich inlaat met nogal ongure figuren. Wanneer de speurders hun lijst van verdachten aan het inkorten zijn, sterft er weer iemand. Ditmaal is er geen twijfel mogelijk dat het moord betreft.   Nostalgie naar het onbekommerde Provençaalse leven, een aanstekelijke joie de vivre, maar vooral een zorgvuldig uitgewerkte en verrassende plot gelardeerd met de overtuigende kroniek van een moeizame liefdesgeschiedenis vormt de receptuur van deze detectivereeks.
TitelDood op kasteel Brémont
Auteur(s)Mary Lou Longworth
ISBN9789022338599
Afmetingen218x142x27 mm
Aantal pagina's320
UitgeverManteau
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 19.99
BindwijzePaperback
Gewicht416 gram

      Dood op kasteel Bremont

Geschreven op dinsdag 14 maart 2023 door Silvia van Elzelingen

Mary Lou Longworth (1967) is Canadese van geboorte en woont sinds 1997 in Aix-en-Provence. Ze publiceert over haar stad en de wijde omgeving ervan voor Amerikaanse en Britse kranten en tijdschriften. Daarnaast doceert ze creatief schrijven aan de Parijse vestiging van de New York University. De misdaadreeks Provencaalse Mysteries wordt eveneens verfilmd. Longworth is getrouwd en heeft een dochter.

In Dood op kasteel Bremont wordt het duo Antoine Verlaque en Marine Bonnet geconfronteerd met twee moorden. Het eerste slachtoffer is Etienne de Bremont, hij viel uit het raam van het onbewoonde chateau van de familie. Sinds die tijd gonst het van de geruchten. Is hij per ongeluk gevallen, is het zelfmoord of is hij misschien geduwd? Onderzoeksrechter Verlaque roept de hulp in van Bonnet. Marine is opgegroeid met de jongens Bremont en kent ze als geen ander. Wanneer de speurders een voor een verdachten van hun lijst schrapen sterft er weer iemand. Deze keer twijfelt niemand dat het om een moordaanslag gaat.


Dood op kasteel Bremont is een rustig voortkabbelende detective. Het speelt zich af in het idyllische Aix-en-Provence. Het verhaal begint met een spannende proloog en wekt meteen de nieuwsgierigheid van de lezer. Wat is er precies gebeurd en wie zit hierachter? Het onderzoeksduo Verlaque en Bonnet storten zich op deze zaak. In het verleden hadden ze een relatie, maar deze is destijds beëindigd. Hun relatie loopt echter als een rode draad door het verhaal heen. Ook worden we veelvuldig getrakteerd op kennis van Franse gerechten, Franse wijnen en de sigaren die Verlaque en zijn kameraden roken. Al deze extra informatie neemt de vaart uit het verhaal, maar ontneemt de lezer zeker niet de zin van het lezen. Longworth strooit veelvuldig met Franse benamingen, wat het niet altijd gemakkelijk maakt om te lezen. De spanning is mondjesmaat aanwezig maar zwakt regelmatig af door de uitgebreide beschrijvingen van de gebeurtenissen. De veelvuldige plotwendingen houden het interessant, hierdoor wordt de nieuwsgierigheid aangewakkerd.

Dood op kasteel Bremont is een leuke detective met een uitgebreide zoektocht naar de dader(s). Goed voor menig uurtje leesplezier.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!