Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Moord in de rue Dumas

prijs: € 15.00

256 pagina's, Paperback

ISBN: 9789022338605


Levertijd: 2-3 werkdagen

Professor Moutte, decaan van de faculteit Theologie aan de universiteit van Aix-en-Provence, wordt vermoord teruggevonden in zijn kantoor. Hij had net aangekondigd nog niet met pensioen te zullen gaan, en vooral voor drie collega’s die uit waren op zijn prestigieuze baan, was dat geen goed nieuws. Twee dagen later komt de secretaresse van de professor om bij een ongeval. Toeval of moord? Geholpen door zijn vriendin, de elegante docente rechtsgeschiedenis Marine Bonnet, keert de eigenzinnige onderzoeksrechter Antoine Verlaque de intrigerende en gesloten universiteitswereld van Aix ondersteboven, om de moordenaar te vinden voor het te laat is.
TitelMoord in de rue Dumas
Auteur(s)
ISBN9789022338605
Afmetingen214x141x26 mm
Aantal pagina's256
UitgeverManteau
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 15.00
BindwijzePaperback
Gewicht420 gram

      Moord in de Rue Damas

Geschreven op dinsdag 14 maart 2023 door Silvia van Elzelingen

Mary Lou Longworth (1967) is Canadese van geboorte en woont sinds 1997 in Aix-en-Provence. Ze publiceert over haar stad en de wijde omgeving ervan voor Amerikaanse en Britse kranten en tijdschriften. Haar tijd verdeelt Longworth tussen Aix, waar ze schrijft, en Parijs, waar ze creatief schrijven doceert aan de Parijse vestiging van de New York University. Longworth heeft vooral bekendheid verworven met de misdaadreeks Provencaalse Mysteries, waarvan in 2022 inmiddels twaalf avonturen zijn verschenen. Moord in de Rue Dumas is na Dood op kasteel Bremont de tweede episode die in het Nederlands verschijnt.

In dit tweede deel van de serie wordt onderzoeksrechter Antoine Verlaque wederom geconfronteerd met een moord. Samen met commissaris Bruno Paulik duikt hij in dit grote mysterie. Wie heeft professor Moutte, decaan van de faculteit Theologie aan de universiteit van Aix-en-Provence, van het leven beroofd? En is het toeval, of ook moord, dat zijn secretaresse twee dagen later omkomt bij een tragisch ongeval? Geholpen door zijn vriendin Marine Bonnet keert Verlaque de gesloten en intrigerende universiteitswereld van Aix ondersteboven voor er nog meer slachtoffers vallen.

Moord in de Rue Dumas speelt zich ook in dit tweede deel af in het idyllische Aix-en-Provence. Deze keer heeft de auteur echter gekozen voor een snellere verhaallijn. Waar in Dood op kasteel Bremont de vaart uit het verhaal werd gehaald door de talloze uitgebreide beschrijvingen van voedsel, dranken en sigaren, is dat hier duidelijk niet het geval. Natuurlijk wordt de lezer ook getrakteerd op de mooie beschrijvingen van omgeving, Franse gerechten en heerlijke wijnen, maar dit is korter en meer verweven met het verhaal. De personages worden steeds meer uitgediept en krijgen een heel eigen gezicht. Mooi om te lezen hoe Verlaque en Bonnet hun relatie weer hebben opgepakt, en aan elkaar gewaagd zijn. Longworth zet de lezer aan tot het oplossen van de moord, al is dat niet altijd gemakkelijk met de vele plotwendingen. Door de rode draad in het verhaal, de relatie van Verlaque en Bonnet, is het aan te raden de delen opeenvolgend te lezen. De nieuwsgierigheid is zeker gewekt voor een volgend deel!

Moord in de Rue Dumas is een vlotlezende detective in een mooie setting. Goed voor menig uurtje leesplezier!

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!