Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Jacht

Geert Klaasen

prijs: € 24.99

368 pagina's, Paperback

ISBN: 9789022339602


Levertijd: 2-3 werkdagen

Leningrad, 1968. Zacharias Chetwyck wordt uitgenodigd op het fabelachtige jacht van de laatste tsaar. Terwijl de Tsarevitsj de havens van Europa afschuimt, raakt Zacharias er langzaam van overtuigd dat geen enkele medepassagier toevallig op het schip zit. In zijn zoektocht naar de waarheid ontdekt hij dat ook zijn eigen leven één grote leugen is. Zeventien jaar later komt Sarah, de vrouw van Zacharias, te weten dat haar man nog leeft. Kruimel voor kruimel achterhaalt ze wat er op de Tsarevitsj is gebeurd en welke rol het verleden van de opvarenden daarin heeft gespeeld.   Jacht is een reis door honderd jaar Europese en Russische geschiedenis, van het kleinste dorp in België tijdens de Groote Oorlog via verwaarloosde circussen en Engelse landgoederen naar een eliteclub in Buenos Aires.
TitelJacht
Auteur(s)Geert Klaasen
ISBN9789022339602
Afmetingen215x141x30 mm
Aantal pagina's368
UitgeverManteau
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 24.99
BindwijzePaperback
Gewicht487 gram

      Mysterieuze setting met een romantische insteek

Geschreven op donderdag 15 juni 2023 door Silvia van Elzelingen

Geert Klaasen is huisarts, reiziger en schrijver met een bijzondere interesse voor geschiedenis. Van zijn hand verschenen eerder enkele jeugdboeken. In 2016 won hij met ‘De zilveren raaf’ de Zoute Zoen, de prijs voor het beste jeugdboek. ‘Jacht’ is zijn eerste boek voor volwassenen.

Zacharias Chetwyck, ook wel Ziggy genoemd, wordt door zijn werkgever uitgenodigd op het fabelachtige jacht van de laatste tsaar. Hij krijgt de opdracht om zijn medepassagiers in de gaten te houden. Tijdens de tocht, terwijl de Tsarevitsj de havens van Europa afschuimt, raakt Zacharias ervan overtuigd dat alle passagiers met een doel op het schip zitten. In zijn zoektocht naar de waarheid ontdekt hij ook dat zijn eigen leven één grote leugen is.
Zeventien jaar later komt de vrouw van Zacharias erachter dat haar man nog leeft, stukje bij beetje achterhaalt ze wat er zoveel jaren geleden op de Tsarevitsj is gebeurd.
 

‘Jacht’ is een spannende roman over een reis door honderd jaar Europese en Russische geschiedenis. Het is een verhaal dat uit vier delen is opgebouwd met korte hoofdstukken. Afsluitend een epiloog en een nawoord en dankwoord van de auteur. Er zijn meerdere verhaallijnen die door elkaar lopen en in verschillende periodes en plaatsen afspelen, dit staat duidelijk boven de hoofdstukken aangegeven. Het kan even duren voordat je in het verhaal zit door de vele info die gegeven wordt, maar eens in het verhaal wil je alleen nog maar doorlezen. Langzamerhand wordt duidelijk wie welke rol heeft en waarom. De ondertitel van ‘Jacht’: ‘Niets is wat het lijkt, niemand is wie hij zegt te zijn’, is samen met de titel een combinatie die erg aantrekkelijk is voor de lezer. Zowel Sarah als Zacharias vertellen hun verhaal, allebei denken ze dat hun partner bij een ongeluk om het leven is gekomen, maar niets is minder waar. Koortsachtig gaat Zacharias op zoek naar de liefde van zijn leven. Het enige aanknopingspunt dat hij heeft is de eerste letter van een stad, namelijk de ‘B’. De titel is zeer goed gekozen en heeft een dubbele betekenis. De zeereis speelt zich namelijk af op een jacht op volle zee maar ook de zoektocht naar elkaar lijkt op een jacht. ‘Jacht’ is een boek dat zowel een mysterieuze setting heeft als een romantische insteek. De schrijfstijl is fijn, de personages goed uitgewerkt en de auteur weet zijn lezers te boeien tot en met de laatste bladzijde. Zeker een aanrader.

Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij Manteau en Standaard Uitgeverij voor het verstrekken van het recensie-exemplaar.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!