Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Oog om oog

M.J. Arlidge

prijs: € 22.99

592 pagina's, Paperback

ISBN: 9789022599594


Levertijd: 2-3 werkdagen

‘Emily’ is een toegewijde, alleenstaande moeder, ‘Jack’ heeft een nieuwe baan in een nieuwe stad. Ze delen allebei hetzelfde geheim: geen van beiden zijn wie ze zeggen dat ze zijn.

Zes criminelen in Engeland hebben anonimiteit verkregen. Door de ongelooflijke wreedheden uit hun verleden leek een nieuwe start en re-integratie onmogelijk, totdat de overheid besloot hen een tweede kans te geven: elk van hen kreeg een nieuwe identiteit, in een nieuwe stad, met een nieuwe baan – en niemand die het ooit te weten zou komen. Dat dachten ze tenminste.

Sociaal medewerkster Olivia begeleidt gevangenen om te re-integreren in de maatschappij. Maar als de échte identiteit van haar ex-gevangenen gelekt wordt aan de familie van het slachtoffer maakt Olivia kennis met de meest duistere kanten van de mens. Want de familieleden willen allemaal, stuk voor stuk, gerechtigheid voor het onrecht dat hun geliefden jaren geleden is aangedaan. En zeg nou eerlijk, wie zou er geen wraak willen voor een onvergeeflijke daad?

In de pers

‘De nieuwe M.J. Arlidge is een van de beste thrillers van het jaar.’de Volkskrant

‘Arlidge geeft je de gelegenheid je helemaal in te leven.’ De Telegraaf

'Bloedstollend. Een ware pageturner.' ZIN Magazine

TitelOog om oog
Auteur(s)M.J. Arlidge
Vertaler(s)Mireille Vroege
OndertitelZou jij geen wraak willen voor een onvergeeflijke daad?
ISBN9789022599594
Afmetingen216x142x48 mm
Aantal pagina's592
UitgeverBoekerij
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 22.99
BindwijzePaperback
Gewicht785 gram

      "Eén van de beste thrillers dit jaar"

Geschreven op zondag 10 december 2023 door Jos van Cann

“Eén van de beste thrillers dit jaar”, aldus Rob van Scheers, thrillerrecensent van de Volkskrant. De nieuwe standalone van M.J. Arlidge staat dan ook op de zesde plek in de lijst beste boeken van 2023 van die krant.

Standalone
Geen Helen Grace deze keer maar een standalone over zes criminelen die in Engeland anonimiteit verkregen. Het zestal heeft ongelooflijke en vaak op jonge leeftijd wrede misdaden gepleegd. De overheid besluit dat ze na hun straf een tweede kans krijgen met ieder een nieuwe identiteit, in een nieuwe stad, met een nieuwe baan – en niemand die het ooit te weten zou komen. Dat was de opzet.
Sociaal medewerkster Olivia begeleidt ze bij het re-integreren in de maatschappij. Maar als de échte identiteit van haar ex-gevangenen in handen komt van de familie van de slachtoffers, gaat het goed mis. Wraak is hun antwoord, of, zoals een van de kranten dan kopt: ‘Oog om oog’. De vraag is natuurlijk wie dit wrede spel op de wagen heeft gezet, en waarom.

Actueel en urgent
“We kennen de auteur van zijn thrillerreeks rond inspecteur Helen Grace, maar deze standalone toont andermaal zijn meesterschap”, aldus Van Scheers. “Arlidge beschrijft het grimmige Britse wraakcollectief ‘Immer Waakzaam’, dat het voorzien heeft op ex-gedetineerden. Welke consequenties heeft eigen rechter spelen voor de samenleving? Actueel en urgent.”

Stoom
De kwaliteiten van de auteur staan buiten kijf; ook in zijn nieuwste thriller. Een fantastisch, maar ook schurend gegeven. Ook al is er een flink aantal personages; ieder krijgt de diepte en persoonlijkheid waardoor ze voor de leesbaar bijna van vlees en bloed worden. Door de afwisselende invalshoeken blijft het verhaal op stoom. Maar eigenlijk wil je dat niet… Het is zo zonde als het uit is. Enfin wat rest is uitkijken naar de nieuwe ‘Helen Grace’ (Forget Me Not, staat gepland voor komend jaar).

 

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!