Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Rusteloos land

Belinda Bauer

prijs: € 17.95

Paperback

ISBN: 9789022995792


Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Elke dag na school en in de weekenden, wanneer zijn vriendjes voetbalplaatjes ruilen, gaat de twaalfjarige Steven graven. Hij heeft een doel, een belangrijk doel. Als hij de botten van zijn oom Billy vindt, die op elfjarige leeftijd is verdwenen, zal zijn familie eindelijk rust hebben. Waarschijnlijk is Billy om het leven gebracht door een seriemoordenaar die nog vastzit. Steven is vastbesloten om de krakende kieren en stinkende wonden in zijn familie te dichten. Moedig schrijft hij de seriemoordenaar een brief, zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Dan begint een kat-en-muisspel tussen een wanhopige jongen en een verveelde kindermoordenaar. Een heel gevaarlijk spel met grotere consequenties dan Steven ooit had kunnen voorzien...
TitelRusteloos land
Auteur(s)Belinda Bauer
Vertaler(s)Valérie Janssen
ISBN9789022995792
Afmetingen235x155x27 mm
UitgeverA.W. Bruna Uitgevers
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 17.95
BindwijzePaperback
Gewicht451 gram

      Vreemde briefwisseling

Geschreven op vrijdag 4 februari 2011 door Sanne Scholten

De twaalfjarige Steven graaft. Iedere vrije minuut trekt hij met zijn schep de hei op om de botten van zijn oom Billy te vinden, die lang voor Steven’s geboorte op elfjarige leeftijd is verdwenen. Billy’s vermoedelijke moordenaar is opgepakt, maar het lichaam is nooit teruggevonden en zijn moeder en zus, Steven’s oma en moeder, zijn nooit over de shock heen gekomen. Om zij zoektocht gemakkelijker te maken, schrijft Steven de vermoedelijke moordenaar die nog altijd in de gevangenis zit een brief en er ontstaat een vreemde briefwisseling tussen de twee. Als de kindermoordenaar vervolgens weet te ontsnappen gaat hij op zoek naar Steven en wordt het écht spannend. Niet voor niets bekroond met de Gold Dagger Award.

      Heftig en gedurfd!

Geschreven op donderdag 28 oktober 2010 door Lillian Horward

Een nieuwe schrijfster met meteen een superdebuut. Steven, een jongen van 12, begint te corresponderen met een seriemoordenaar die volgens hem zijn oom, die toen 11 jaar was en hij nooit heeft gekend, heeft vermoord. Andere dode kinderen zijn wel terug gevonden maar zijn oom Bill niet. Dit heeft zeer ontwrichtend in het gezin gewerkt. Steven gaat iedere dag graven om hem te vinden maar komt niet ver. Door met de moordenaar, Arnold Avery,  te corresponderen hoopt hij de begraafplaats van zijn oom te vinden. Er volgen veel cryptische omschrijvingen van twee kanten en het wordt een kat en uis spel die wel een erg heftige apotheose kent. Een goed geschreven boek dat oorspronkelijk niet als thriller was bedoeld maar ongemeen spannend is door de opbouw. Je volgt Steven en Arnold bij hun gedachten en handleingen. Beide zijn zeer goed beschreven en de gedachtengang van Arnold zijn vaak erg beklemmend. 

Een zeer geslaagd debuut waarmee Belinda Bauer meteen de Gold Dagger Award 2010 won en dat belooft wat voor de toekomst en dat legt de lat meteen erg  hoog. Ik hoop dat zij daar goed mee kan omgaan.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!