Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Geest

Robert Harris

prijs: € 12.50

326 pagina's, Paperback

ISBN: 9789023457053


Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Adam Lang was de langstzittende en meest controversiƫle Britse premier van de afgelopen halve eeuw. Nu hij zijn taak heeft neergelegd, accepteert hij een buitengewoon hoog bedrag om zijn memoires te schrijven. Nadat zijn ghostwriter is verongelukt, ontdekt diens opvolger veel meer geheimen over zijn leven dan Lang ooit had willen onthullen. Geheimen die een ander licht werpen op Langs loopbaan en die de wereldpolitiek op haar grondvesten kunnen doen schudden. Dodelijke geheimen. Robert Harris studeerde in Cambridge en verwierf als auteur internationale faam met zijn romans Vaderland, Enigma, Archangel en Pompeii. Recentelijk verschenen Imperium en Lustrum, de eerste delen van zijn drieluik over Cicero. Geest werd onderscheiden met de International Thriller Writers Award 2008. Geest is door Roman Polanski verfilmd als The Ghost Writer, met Ewan McGregor en Pierce Brosnan in de hoofdrol. De film werd op het filmfestival Berlijn bekroond met een Zilveren Beer voor Beste Regie.
TitelGeest
Auteur(s)Robert Harris
Vertaler(s)Janneke Zwart
ISBN9789023457053
Afmetingen215x136x31 mm
Aantal pagina's326
UitgeverCargo
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 12.50
BindwijzePaperback
Gewicht463 gram

      

Geschreven op vrijdag 12 augustus 2011 door Sanne Scholten

Ik heb dit heel boek erg lang op mijn nachtkastje laten liggen, voordat ik er eindelijk in begon. De ontdekkingstocht van de biograaf van de Engelse premier die er langzaam achterkomt waarom zijn voorganger het loodje heeft gelegd. Het leek mij allemaal niet zo boeiend. Uiteraard heeft dit met politieke redenen te maken en al lezend zie je steeds meer overeekomsten met Tony Blair. Dat maakt het verhaal erg geloofwaardig en des te beangstigender. Blij dat ik het toch gelezen heb.

      Geest

Geschreven op woensdag 29 september 2010 door Jos Thomassen

Na de dood van de biograaf van Adam Lang, ex-premier, wordt een nieuwe biogtaaf gezocht. Hij komt er al snel achter dat er zaken zijn die niet kloppen.

Meestal lees ik eerst het boek en zie dan de film. Nu was het omgekeerd. Ik zag eerst de film en las daarna het boek. Maar ook nu vond ik het boek beter. Er was één nadeel. Tijdens het lezen zag ik steeds Pierce Brosnan voor me. Trouwens, ook Tony Blair bekijk ik nu met andere ogen.

De schrijven geeft een aangstaanjagend beeld van het politieke bedrijf en dat is heel geloofwaardig. Misschien is de werkelijkheid nog wel erger dan in dit boek. Door wie worden we eigenlijk geregeerd? Is dat wel onze gekozen volksvertegenwoordiging?

Je kunt het boek ook lezen zonder het te betrekken op de realiteit en ook dan is het de moeite waard. Het is gewoon een spannend boek.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!