Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Rood licht

Milou van der Will

prijs: € 12.50

320 pagina's, Paperback

ISBN: 9789023457435


Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

TitelRood licht
Auteur(s)Milou van der Will
ISBN9789023457435
Afmetingen215x136x33 mm
Aantal pagina's320
UitgeverCargo
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 12.50
BindwijzePaperback
Gewicht495 gram

      rood licht

Geschreven op donderdag 17 maart 2011 door Onbekend

Ik vind het moeilijk dit boek als een thriller te bestempelen. Daarvoor is het te realistisch en te gruwelijk. Vergelijk het met 'echte mannen eten geen kaas' of 'loverboys'. Ook boeken waarvan je wilt dat je er nooit mee te maken krijgt. 

Op het moment dat je een loverboyverhaal gaat omschrijven tot een thriller (na 250 bladzijdes) wordt het verhaal onwaarschijnlijker en dat gaat ten koste van het boek. Som is de waarheid te gruwelijk om het 'literair spannend' te maken.

      Heftig maar realistisch

Geschreven op zaterdag 6 november 2010 door Lillian Horward

Het debuut van Milou van der Will is gebaseerd op verhalen die zij hoorde als journaliste van de Metro. Zij deed een onderzoek naar de Loverboy-problematiek. Het boek is het verhaal van Roos en haar dochter Evie. Een gezin waar ogenschijnlijk alles normaal is maar de vader en moeder zijn gescheiden en Roos stort zich op haar werk. De keuzes van Roos in de liefde zijn ook al niet erg gelukkig. Evie staat er steeds vaker alleen voor. Dan wordt zij aangesproken door een leuke jongen: Jesper en die weet haar helemaal in te palmen. Roos heeft wel iets in de gaten maar ze kan er geen vat op krijgen mede door haar eigen problemen. Evie zit al snel op de Wallen achter de ramen. Dan ontstaat het gevecht om Evie weer terug te halen maar dat is erg moeilijk want zij wordt gechanteerd door Mehmed, haar pooier, want haar zusje Tessa wordt als chanteermiddel gebruikt."Als je stopt dan doen we haar iets aan". Deze worsteling geeft het boek extra spanning. Roos en haar vader ( Boris) proberen ieder op hun eigen manier Evie te redden maar ze maken het de politie en zichzelf erg moeilijk. Prima debuut waar een realistische kijk op het handelen van Loverboys wordt gegeven. De spanningselementen kunnen misschien wat scherper maar dat is misschien wel gezeur van een te ervaren thrillerlezer. Een boek dat uitermate prima geschikt is om jongeren te laten lezen maar ook hun ouders om te laten zien waar ze zelf op moeten letten.

Voeg een recensie toe »

       Een kijkje in de afschuwelijke wereld van de loverboys en hun praktijken

Geschreven op zondag 13 maart 2011 door Emmy Iwema

Met dit boek neem je een kijkje in de afschuwelijke wereld van de loverboys en hun praktijken; machteloze ouders, doodsbange slachtoffers, meedogenloze loverboys.. Een boek wat je nog tijden aan het denken zet. Goed geschreven verhaal met misschien een iets te snel en rommelige einde.