Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Een kwestie van vertrouwen

Donna Leon

prijs: € 17.90

272 pagina's, Paperback

ISBN: 9789023459101


Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Venetiƫ gaat gebukt onder een zinderende hittegolf. Terwijl de stad overspoeld wordt met toeristen, proberen de Venetianen zelf het hoofd koel te houden. Ispettore Vianello heeft echter wel wat anders om zich druk over te maken. Zijn tante onttrekt om onverklaarbare redenen grote sommen geld aan het familiebedrijf. Vianello stelt een officieus onderzoek in en komt op het spoor van een waarzegger die zijn tante adviseert. Ondertussen ontvangt Guido Brunetti informatie over verdachte vertragingen bij het lokale gerechtshof. Maar pas als een suppoost van de rechtbank vermoord wordt, worden de vermoedens van een groter corruptieschandaal binnen de rechtbank bevestigd. Donna Leon laat op meesterlijke wijze de verzengende hitte van de Venetiaanse pleinen en de duistere koelte van de Venetiaanse rechtbank samenkomen in een explosief einde.
TitelEen kwestie van vertrouwen
Auteur(s)Donna Leon
Vertaler(s)Theo Scholten
ISBN9789023459101
Afmetingen215x135x27 mm
Aantal pagina's272
UitgeverCargo
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 17.90
BindwijzePaperback
Gewicht437 gram

      Een kwestie van vertrouwen

Geschreven op maandag 11 oktober 2010 door G. Swaenepoel

In ‘Een kwestie van vertrouwen’ gaat Venetië gebukt onder een loden hitte. Samen met vrouw en kinderen kijkt Brunetti uit naar zijn vakantie, die hij in de bergen van Alto Adige wil doorbrengen. Zijn collega Vianello heeft andere zorgen: zijn tante haalt grote sommen geld van de bank af, zonder medeweten van haar man en kinderen. Bij een officieus onderzoek blijkt dat de tante advies inwint van een waarzegger. Intussen heeft Brunetti vernomen dat er ongewoon veel langdurige vertragingen optreden bij de rechtszaken die rechter Coltellini behandelt. Ook parketwachter Araldo Fontana  is er bij betrokken. Er wordt gefluisterd dat beide wat met elkaar hebben… Wanneer Fontana vermoord wordt aangetroffen op de binnenplaats van zijn huis keren Brunetti en Vianello terug uit vakantie. De waarzegger blijkt een sluwe, onvatbare oplichter te zijn; achter de moord op Fontana gaat jaloezie en verborgen homoseksualiteit schuil. Geen harde actie of door de keel gierende spanning bij Donna Leon. Wie haar boeken daarop beoordeelt zit verkeerd. Wel scherpe karaktertekeningen, inzicht in de menselijke natuur en maatschappelijke betrokkenheid. Wie dat zoekt is bij  Donna Leon aan het juiste adres. Ook de subtiele manier waarop de auteur Venetië tot leven brengt is opmerkelijk, wars van de gebruikelijke clichés is opmerkelijk.

Voeg een recensie toe »

       Een kwestie van vertrouwen

Geschreven op vrijdag 6 augustus 2010 door Jos Thomassen

Heerlijk, een nieuwe Donna Leon. Het leest weer als een trein. Ze zijn er weer allemaal. De slimme commissaris Brunetti, zijn supervrouw Paola (geeft les aan de universiteit, kookt twee keer per dag superlekkere maaltijden, voedt twee kinderen op en het huishouden loopt op rolletjes), de onverstoorbare en onvolprezen signorita Elettra en de onnozele leidinggevende vice-questore Patta.

Sinds het eerste boek over commissaris Brunetti verscheen, ongeveer twintig jaar geleden,  zijn de hoofdpersonen nauwelijks ouder geworden en maken ze ook weinig persoonlijke onwikkeling door. Het knappe is dat dit in deze boeken niets uitmaakt. De verhalen van Donna Leon zijn altijd actueel. Naast het ontrafelen van de misdaad, geven ze een beeld van de maatschappelijke ontwikkelingen en natuurlijk van Venetië.

In haar boeken verwerkt Donna Leon wel haar kritiek op de Italiaanse politiek en hierin is een duidelijke ontwikkeling te zien. In "Een kwestie van vertrouwen"is de kritiek op de onwil en het onvermogen van de politici en de rechtelijke macht om corruptie en misstanden aan te pakken heel duidelijk aanwezig.  

Ik wacht met spanning op het volgende boek.