Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Meneer Peacocks paradijs

Lydia Syson

prijs: € 21.99

384 pagina's, Paperback

ISBN: 9789023958017


Levertijd: Print-on-demand

Meneer Peacocks paradijs van Lydia Syson is een betoverende roman over het leven op een onbewoond eiland. Een verhaal vol drama, moed en ambitie.

Oceaniƫ, 1879. Het jonge gezin Peacock uit Nieuw-Zeeland vestigt zich op een onbewoond vulkanisch eiland. Twee jaar lang worstelt meneer Peacock, met hulp van zijn elfjarige dochter Lizzie, om van deze meedogenloze plek een eigen paradijs te maken. Eindelijk meert er een schip aan, en komt een handjevol mannen aan land, op zoek naar werk en nieuwe kansen. Maar dan verdwijnt Lizzies broertje spoorloos. Er wordt een zoektocht opgezet, met onthutsende gevolgen. De geheimen van het eiland dwingen Lizzie haar diepste overtuigingen in twijfel te trekken.

'Meneer Peacocks paradijs' van Lydia Syson is een betoverende historische roman over het leven op een onbewoond eiland. Een verhaal vol drama, moed en ambitie.
TitelMeneer Peacocks paradijs
Auteur(s)Lydia Syson, Lydia Syson
Vertaler(s)Connie van de Velde, Connie van de Velde
ISBN9789023958017
Afmetingen215x135x35 mm
Aantal pagina's384
UitgeverMozaiek
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdPrint-on-demand
Prijs€ 21.99
BindwijzePaperback
Gewicht468 gram

      Beeldende en poĆ«tische schrijfstijl

Geschreven op maandag 17 februari 2020 door Silvia van Elzelingen

Oceanië 1879, mijlenver van de bewoonde wereld vestigt zich het jonge gezin Peacock, uit Nieuw-Zeeland, op een onbewoond vulkanisch eiland. Joseph Peacock en zijn gezin moeten met hun blote handen een waar paradijs van het eiland zien te maken. De elfjarige Lizzie helpt ook mee. Na een paar jaar meert er een schip aan en een handjevol mannen komt aan land, op zoek naar werk en nieuwe kansen. Wanneer Lizzies broertje Albert spoorloos verdwijnt wordt een gezamenlijke zoektocht opgezet. Zal Albert op tijd gevonden worden?

Lydia Syson was radioproducer voor de BBC voordat ze fulltime auteur werd. Ze schreef drie door critici goed ontvangen historische young adult-romans, waarvoor ze putte uit de politieke radicale achtergrond van eerdere generaties van haar familie. Daarnaast schreef ze een biografie van de beruchte achttiende-eeuwse ‘Elektrische Dokter’ James Graham. Voor ‘Meneer Peacocks paradijs’, haar eerste roman voor volwassenen, haalde ze inspiratie uit de familiegeschiedenis van haar partner, die geboren is in Nieuw-Zeeland.

Meneer Peacocks paradijs’ is een meeslepend verhaal over een familie die op een onbewoond eiland in de Stille Zuidzee gaat wonen. Na veel tegenslag besluit Meneer Peacock op Monday Island een nieuw leven op te bouwen. Het is hard werken op het eiland. Allemaal moeten ze hun steentje bijdragen, ook de elfjarige Lizzie die het lievelingetje van haar vader is. Na twee jaar meert er eindelijk een schip aan en krijgen ze hulp van zes geronselde Maori’s. Het zijn mannen uit de oorspronkelijke bevolking van de Kermadec-eilanden. Met de aankomst van de mannen verdwijnt de oudste zoon Albert spoorloos. Samen met de nieuwelingen wordt een grote zoektocht op touw gezet. Een zoektocht met onthutsende gevolgen.
Deze aangrijpende roman wordt afwisselend vanuit twee verschillende perspectieven verteld, die van Lizzie de elfjarige dochter van het gezin Peacock, en Kalala, een jonge Maori. De twee hoofdpersonages Lizzie en Kalala worden goed en duidelijk neergezet. Twee mensen met twee verschillende achtergronden, waarin we ons volledig kunnen inleven. De auteur sleept ons mee door het verhaal door gebruik te maken van flashbacks en die te verbinden met het heden. De schrijfstijl is beeldend en met mooie poëtische zinnen. Als je je ogen sluit zie je het eiland en zijn bewoners voor je geestesoog verschijnen.

Op de vijfde ochtend, als we ons vasten verbreken, verbreekt mevrouw Peacock haar stilzwijgen over haar zoon. Ze praat over het meer. Als de vleugels van een vleerhond door de boomtoppen scheren gedachten over de gezichten van haar kinderen.’

Meneer Peacocks paradijs’ is een roman die traag op gang komt, maar waar je in door wilt blijven lezen. Naarmate het verhaal vordert neemt ook de spanning toe. Het is een verhaal over durf, moed en doorzettingsvermogen met een verbijsterende ontknoping. Eentje die je niet aan ziet komen en je volledig verrast.
Zeker een must voor de liefhebbers van historische romans.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!