Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Fraude

Joseph Finder

prijs: € 19.95

382 pagina's, Paperback

ISBN: 9789024528059


Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Lauren wordt na een etentje met haar man Roger aangevallen en bewusteloos geslagen. Als ze bijkomt, ontbreekt van Roger elk spoor. Wanhopig roept ze de hulp in van de enige die kan helpen: haar zwager, Nick Heller.

Nick Heller, beveiligingsexpert, ex-special forces: een man tegen wie je niet liegt en die naar eigen zeggen de meest volhardende klootzak is die je ooit zult tegenkomen. Hij zal zich door niets en niemand laten tegenhouden om de onderste steen boven te krijgen.

Nick en Lauren ontdekken dat Roger munt wilde slaan uit zijn kennis van de frauduleuze handel en wandel van de directie van het bouwbedrijf waarvoor hij werkte. Is hij in zijn eigen val gelopen?

Joseph Finder (Chicago, 1958) studeerde aan Yale en Harvard. Hij brak met Paranoia internationaal door, er werden in Nederland en België ruim 40.000 exemplaren van verkocht. Hij woont met zijn vrouw in Boston. www.josephfinder.nl

‘Dit is het begin van een razendsnelle, alle-remmen-los, vandaag-kopen-en-vannacht-doorlezen reeks vol actie, gevaar en geweld; een serie waar je van het begin af gewoon bij moet zijn.’
Lee Child, auteur van o.a. Niets te verliezen, Sluipschutter en 61 uur

TitelFraude
Auteur(s)Joseph Finder
Vertaler(s)Hugo Kuipers
ISBN9789024528059
Afmetingen230x150x34 mm
Aantal pagina's382
UitgeverLuitingh
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 19.95
BindwijzePaperback
Gewicht620 gram

      Finder probeert het

Geschreven op zondag 17 oktober 2010 door Jos van Cann

Joseph Finder (1958) debuteerde begin jaren negentig en maakte naam met een aantal thriller die zich afspelen in het bedrijfsleven, waaronder de veel geprezen Bedrijfsongeval (2005) en Paronoia (2004).

Met Fraude start de Amerikaan een serie thrillers die zich afspelen rond Nick Heller, een beveiligingsexpert en ex-special forces. Dit eerste deel is toch een ander verhaal dan zijn voorgaande boeken, al speelt het verhaal deels ook weer in het bedrijfsleven. Nick Heller is een held. Tenminste dat is de bedoeling van Finder. In Fraude gaat hij op zoek naar zijn broer Roger die is verdwenen na een overval bij een geldautomaat. Er is echter veel meer aan de hand dan een ‘kidnap for money’ ontdekt Nick. Broerlief heeft namelijk de verkeerde mannen tegen de haren ingestreken ne moet daar nu – samen met zijn gezin – voor bloeden.

“Na al die tijd (300 pagina’s, jvc) wist ik nog steeds heel weinig over wat er met Roger was gebeurd. Eigenlijk kon ik alleen maar over verschillende hypotheses nadenken. Ik liet ze de revue passeren, bekeek ze van alle kanten en vroeg me af wat de meest waarschijnlijke was. Ten slotte kwam ik op iets uit als dit: mijn altijd intrigerende, altijd ontevreden, aan grootheidswaan lijdende broer had eindelijk een manier gevonden om uit purgatorium van de middenklasse te komen. Nadat de onderneming waarvoor hij werkte, Gifford Industries, in het geheim Paladin Worldwide had hij overgenomen, had hij de financiële gegevens van Paladin doorgespit. Hij was op een gigantische smeergeldoperatie gestuit en had met zijn stomme kop geprobeerd Carl Koblenz, de president-directeur van Paladin, miljoenen dollars af te persen. In plaats van Roger gewoon af te kopen was Paladin in de tegenaanval gegaan. Ze hadden hem bedreigd. Hem laten weten wat ze konden doen. En op die avond in Georgetown hadden ze hem gegrepen.”

Finder probeert het wel, maar het verhaal en de personages komen niet tot leven. Wrang. Want de blurb op de achterflap is van Lee Child, de geestelijk vader van Jack Reacher. Joseph Finder wil die de lezer met zijn Nick Heller doen vergeten. No way. Reacher – Heller: 1 – 0.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!