Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Het verboden boek

Tom Harper

prijs: € 19.95

479 pagina's, Paperback

ISBN: 9789024532681


Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Frankfurt, vijftiende eeuw. Johannes Gutenberg ontwikkelt de boekdrukkunst, en ontdekt daardoor dat de kracht van het woord de massa kan sturen. Hij is niet de enige die het belang hiervan inziet: de kerk grijpt al snel in.

New York, eenentwintigste eeuw. Nick Ash, researcher voor de FBI, krijgt per e-mail een afbeelding van een middeleeuwse speelkaart toegestuurd en wordt vervolgens bijna vermoord in zijn eigen appartement. Wat maakt dit document zo gevaarlijk?

Op de vlucht voor onbekende mannen die het op zijn leven hebben voorzien, probeert Nick de waarheid te achterhalen. Hij komt erachter dat de kerk een lange arm heeft die vanuit het verre verleden tot in het heden zijn gevaarlijke macht laat gelden...
TitelHet verboden boek
Auteur(s)Tom Harper
Vertaler(s)Michiel van Sleen
ISBN9789024532681
Afmetingen230x150x39 mm
Aantal pagina's479
UitgeverLuitingh
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 19.95
BindwijzePaperback
Gewicht717 gram

      Het verboden boek

Geschreven op zondag 24 oktober 2010 door Jos Thomassen

Ik kan niet anders zeggen: alweer een boek waarin een paar mensen een geheim proberen te achterhalen en het Vaticaan probeert dit ten koste van alles te voorkomen. Ja, ze gaan zelfs over lijken. Amerikanen zijn daar blijkbaar gek op.

Nu is het natuurlijk niet erg als een thema vaker gebruikt wordt. Tenslotte zijn over de liefde ook al duizenden boeken geschreven. Het verschil tussen al die boeken zit in de kwaliteit.

Dit boek bestaat uit twee verhalen. Een speelt in de vijftiende eeuw en vertelt over het leven van Johannes Gutenberg en de uitvinding van de drukpers. Het andere verhaal speelt in het heden en beschrijft de zoektocht van Nick en Emily naar het verboden boek van Gutenberg. Zo komen we in Parijs, Mainz en Straatsburg.

Ik vond het lezen soms verwarrend, vooral omdat ik niet in de gelegenheid was het boek achter elkaar uit te lezen. Als ik dan weer begon te lezen, wist ik niet meer in welk deel van het boek ik zat. Misschien had ik beter eerst het verhaal van Gutenberg kunnen lezen en dan het andere verhaal.

Kortom ik vind het een aardig boek, lekker voor vakantie, maar geen meesterwerk.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!