Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

De Camino

Anya Niewierra

prijs: € 22.99

384 pagina's, Paperback

ISBN: 9789024582273


Levertijd: 2-3 werkdagen

De 44-jarige chocolatier Lotte Bonnet woont al jaren gelukkig in Zuid-Limburg met haar man Emil, een voormalige vluchteling uit Bosniƫ. Maar dan pleegt Emil onverwacht zelfmoord tijdens het lopen van de Camino en blijft Lotte ontredderd achter.

Als ze elf maanden later naar Bosniƫ reist om zijn as uit te strooien, ontdekt Lotte dat Emil heeft gelogen over zijn identiteit. Ze schakelt een advocaat uit Sarajevo in om onderzoek te doen naar zijn verleden, en die komt tot een schokkende ontdekking.

Ondertussen gaat Lotte zelf de Camino lopen, exact volgens de route en planning van Emil. Ze wil achterhalen wat hem tot zijn wanhoopsdaad dreef. Maar iemand volgt haar, iemand die niet wil dat ze de waarheid ontdekt.

Winnaar van de NS Publieksprijs, boek van het jaar 2023. De absolute bestseller van het moment: al meer dan 150.000 keer verkocht.
TitelDe Camino
Auteur(s)Anya Niewierra
ISBN9789024582273
Afmetingen228x149x32 mm
Aantal pagina's384
UitgeverLuitingh Sijthoff
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 22.99
BindwijzePaperback
Gewicht546 gram

      Winnaar NS PUBLIEKSPRIJS 2023

Geschreven op vrijdag 13 oktober 2023 door Jos van Cann

In Niewierras succesvolste thriller tot nu toe (NS Publieksprijs 2023 en diverse andere prijzen / nominaties en al ruim anderhalf jaar in de top 60 van bestverkochte boeken) is het precies een jaar geleden dat Lottes man onverwacht zelfmoord pleegde tijdens het wandelen van de Camino. Emil praatte als vluchteling uit Bosnië-Herzegovina nooit over zijn moeilijke jeugd, maar zelfmoord vindt zij uitgesloten. Emil was een geweldige vader, dol op vrouw en kinderen en gefocust op zijn werk. Er moet iets gebeurd zijn dat hem daartoe heeft aangezet of is hij wellicht vermoord? Lotte besluit exact dezelfde route te lopen, in de hoop erachter te komen wat hem tot deze beslissing dreef. Maar dan ontdekt ze dat Emil helemaal niet is wie hij altijd beweerde te zijn. Die ontdekking brengt nogal wat in beweging bij Lotte tijdens het lopen van de Camino, waar nog enkele vreemde ongelukken gebeuren.

Meerwaarde
De kracht van het verhaal is dat Niewierra erin slaagt het persoonlijke drama van haar hoofdpersonage en haar echtgenoot te koppelen aan het uiteenvallen van Joegoslavië en de noodlottige gevolgen daarvan, de burgeroorlog op de Balkan begin jaren negentig. Dat doet ze op een volstrekt vanzelfsprekende wijze, zonder geforceerde ingrepen. Met ook voldoende aandacht voor het persoonlijke leed van Lotte, die – dat is wat je een minpuntje zou kunnen noemen – wel nogal wat te verstouwen krijgt en moet doormaken. Erg sterk punt is bovendien dat ze dit persoonlijke soepel weet te koppelen aan dit Balkan-drama dat ze ook nog eens haarfijn uit de doeken doet. Zonder dat het voor de lezer een saaie, historische verhandeling wordt. Dit geeft het boek de meerwaarde waardoor sommige grote thriller juist dat extra hebben dat ze boven de middelmaat doen uitstijgen. De Camino is er zo een; een kwaliteit die, Het dossier (nu opnieuw uitgebracht) al aankondigde. Chapeau!

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.