Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Ik moet je verraden

Ruta Sepetys

prijs: € 21.99

304 pagina's, Hardback

ISBN: 9789024599059


Levertijd: 2-3 werkdagen

Ik moet je verraden van Ruta Sepetys (winnaar Beste Boek voor Jongeren 2021 met Stilte heeft een eigen stem) geeft een inkijk in het communistische Roemenië vanuit de ogen van een 17-jarige jongen. Als geen ander verpakt Ruta Sepetys historische feiten in weergaloos spannende romans!

Roemenië, 1989. De 17-jarige Cristian Florescu droomt ervan om dichter en filosoof te worden. Maar Roemenen zijn niet vrij om te dromen. Het land is in de greep van een maniakale dictator, Nicolae Ceausescu, die met harde hand regeert. Leugens, spionage en het zaaien van angst zijn aan de orde van de dag. Als Cristian wordt gechanteerd door de geheime politie staat hij voor een groot dilemma: verraadt hij iedereen van wie hij houdt – of gebruikt hij zijn nieuwe positie om het kwaadaardigste regime in Oost-Europa van binnenuit te ondermijnen?

‘Sepetys is een auteur die aangrijpende gebeurtenissen uit de geschiedenis omzet in meeslepende fictie.’ Joukje Akveld, Parool

‘De auteur is een verhalenverteller bij uitstek en dat is in de vertaling volledig overeind gebleven. Het boek blijft je na het lezen nog lang bij.’ Juryrapport Beste Boek voor Jongeren 2021 over Stilte heeft een eigen stem

Na Stilte heeft een eigen stem van Ruta Sepetys is er nu de ijzingwekkende roman Ik moet je verraden
TitelIk moet je verraden
Auteur(s)Ruta Sepetys
ISBN9789024599059
Afmetingen217x145x33 mm
Aantal pagina's304
UitgeverLuitingh Sijthoff
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 21.99
BindwijzeHardback
Gewicht512 gram

      Leven in onvrijheid

Geschreven op maandag 19 september 2022 door Frank Rongen
Een boek dat je niet onberoerd laat. Wat een onvoorstelbaar vreselijke tijd heeft de Roemeense bevolking onder de dictatuur van Ceausescu meegemaakt. En Ruta Sepetys weet dat als geen ander op een aangrijpende manier te verpakken in een roman. De personen komen zeer levensecht over en tot het eind weet je niet wie nou wel, of niet te vertrouwen is. Een aanrader! Het boek zou eigenlijk verplicht moeten worden op middelbare scholen, om leerlingen kennis te laten nemen van politieke systemen die vrijheid met voeten treden.

Frank Rongen

 
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!