Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

De moord op Queen_T

Tanja de Jonge

prijs: € 14.99

176 pagina's, Paperback

ISBN: 9789025114503


Levertijd: 2-3 werkdagen

Hoever zou je gaan om je broer te beschermen? Op de grond lag een meisje. Bewegingloos. Het leek een slaaphouding, maar haar ogen stonden wijd open. Lucas zat ernaast. De uitdrukking op zijn gezicht was leeg. 'Ze heet Quinty,' was het enige wat hij zei. Wie was Quinty en waarom moest ze dood? Wie besloot dat haar leven niets meer waard was dan achtergelaten te worden in een stadspark? De moord op Queen_T is een aangrijpend verslag over een moordzaak waarin langzaam maar zeker een schokkende waarheid onthuld wordt. Tanja de Jonge schreef niet alleen een spannend verhaal, maar gaat ook actuele thema's die jongeren bezighouden niet uit de weg.
TitelDe moord op Queen_T
Auteur(s)Tanja de Jonge, Tanja de Jonge
ISBN9789025114503
Afmetingen219x144x19 mm
Aantal pagina's176
Uitgever
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 14.99
BindwijzePaperback
Gewicht275 gram

      Ook de volwassen lezer zal van dit jeugdboek smullen

Geschreven op zondag 27 oktober 2019 door Silvia van Elzelingen

Op de grond lag een meisje, bewegingloos en half op haar zij. Het leek op een slaaphouding maar haar ogen stonden wijd open. Lucas zat ernaast in kleermakerszit te roken. Zijn gezichtsuitdrukking was leeg. Het enige wat hij zei was: ‘Haar naam is Quinty’.
Wie heeft het meisje vermoord en waarom? Wat heeft Lucas met de dood van Quinty te maken?

Tanja de Jonge (1968) studeerde theatervormgeving, Nederlandse taal en cultuur. Vanaf 2009 schrijft ze kinderboeken. Daarnaast werkt ze bij team educatie van Bibliotheek Hoorn, twee beroepen die allebei over kinderboeken gaan. Tanja de Jonge kan zich dan ook geen leuker werk voorstellen.
Ik schrijf graag spannende en fantasierijke verhalen. Die zijn niet alleen heerlijk om te lezen, ze spreken tot je verbeelding. Dat vind ik belangrijk, want wie zijn fantasie leert gebruiken, ontwikkelt zijn creativiteit. Creatief denken is misschien wel het waardevolste wat je kunt leren, naast lezen.’

De moord op Queen-T is een spannende jeugdroman. De schrijfstijl is vlot en de auteur weet zoveel spanning in het verhaal aan te brengen, dat de volwassen lezer ook van dit boek smult.
Het verhaal begint meteen met de moord op een meisje, Quinty genaamd. Stijn treft zijn 2 jaar oudere broer Lucas aan bij het levenloze lichaam. Lucas zit een sigaretje te roken en antwoordt amper op de vragen die Stijn hem stelt. Lucas is ‘anders’ dan zijn leeftijdgenoten en heeft een eigen gebruiksaanwijzing, daarom werpt Stijn zich op als zijn beschermer. Hij wist de voetsporen van zijn broer en stuurt hem meteen naar huis. Moet hij de politie in kennis stellen? Maar wat als ze Lucas verdenken? Stijn gaat zelf op onderzoek uit. Hij krijgt daarbij hulp van Dunya, de vriendin van Quinty.

De personages zijn mooi uitgewerkt. Geweldig om te zien hoe sterk de band tussen beide broers is, Lucas is immers ‘anders’ dan andere jongens van zijn leeftijd. Mooi ook om te lezen hoe Stijn zich voor zijn oudere broer opwerpt. Hun moeder doet er alles aan om bepaalde structuren en routines te hanteren maar dat druist tegen de gevoelens van Stijn in. Het verhaal wordt verteld vanuit Stijn. Boven elk hoofdstuk de dag en de maand. De hoofdstukken zijn weer onderverdeeld in kleinere stukjes met een kernwoord en tijd. Het verhaal leest snel en houd je gevangen. Naarmate het verhaal vordert stijgt de spanning en wordt een schokkende waarheid onthuld. Een waarheid die we niet aan zien komen.

Tanja de Jonge heeft een spannende jeugdroman geschreven waar ik als volwassene ook erg van heb genoten. Zeker een aanrader!

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!