Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Branduren

Cobi van Baars

prijs: € 21.99

240 pagina's, Paperback

ISBN: 9789025459628


Levertijd: 2-3 werkdagen

"Branduren" van Cobi van Baars beschrijft een geboortedag en een sterfdag. Twee gebeurtenissen waarbij Naomi’s familie samenkomt in een te kleine ruimte. Uren waarin groot en klein leed door elkaar lopen en de toch al moeizame verstandhouding zwaar onder druk komt te staan. In beeldende, indringende en tegelijk ingehouden taal weet Cobi van Baars de onderstromen van het menselijk gemoed te schetsen en haarfijn bloot te leggen welke psychologische mechanismen er binnen een familie werken. Zo weet ze een universum op te roepen waarin je wil blijven maar tegelijk uit wil verdwijnen, even onontkoombaar als het leven zelf.
TitelBranduren
Auteur(s)Cobi van Baars
ISBN9789025459628
Afmetingen201x125x23 mm
Aantal pagina's240
UitgeverAtlas Contact
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 21.99
BindwijzePaperback
Gewicht326 gram

      Intiem sterk verhaal

Geschreven op dinsdag 18 augustus 2020 door Wemmie Wolf

“Totale onbesmette onvoorwaardelijke liefde. Misschien is die alleen te ervaren op de grenzen van het leven. Als ballast nog niet bestaat of weer wegvalt”.

 

Wat zeg je over een boek die zoveel indruk heeft gemaakt dat je het moet laten bezinken voordat je er iets over kunt zeggen? Het is een boek om vooral zelf te ervaren.

 

De auteur is naast schrijver ook schilder en zo is de verhaaltrant ook, Cobi van Baars schildert met woorden. De schrijfstijl is poëtisch, geen woord te veel maar tussen de regels voel je de onderhuidse spanning, de woorden die niet hardop gesproken worden. Dood en geboorte hebben een groot aandeel in het boek en bovenstaand citaat geeft de fragiele scheidslijn weer. 

De auteur heeft gekozen om vanuit meerdere perspectieven het verhaal in twee delen te laten vertellen. Elke persoon heeft een eigen identiteit die mede door de verhoudingen tot elkaar verbonden worden. De woorden en letters buitelen over elkaar heen maar komen samen in prachtige zinnen, elk fragment vloeit moeiteloos over in het volgende fragment.

 

Beide levensfasen zijn prachtig puur en ingetogen beschreven, vooral het sterfproces is een intieme schets geworden. Cobi van Baars kleurt de emoties levendig in zodat het een herkenbaar verhaal is.

Indrukwekkend verteld!

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!