Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Moord.net

Buthler & Öhrlund

prijs: € 18.95

416 pagina's, Paperback

ISBN: 9789026128134


Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

TitelMoord.net
Auteur(s) Buthler & Öhrlund, ... Öhrlund
Vertaler(s)Geri de Boer
ISBN9789026128134
Afmetingen231x151x35 mm
Aantal pagina's416
Uitgeverde Fonteinde Fontein
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 18.95
BindwijzePaperback
Gewicht643 gram

      Moord.net

Geschreven op maandag 15 november 2010 door G. Swaenepoel

Ik vermoord je vrouw als jij op je beurt mijn buurman ombrengt. Het gegeven is niet nieuw en werd al in 1950 door Patricia Highsmith briljant uitgewerkt in ‘Strangers on a Train’, dat een jaar later verfilmd werd door Alfred Hitchcock. Een klassiek gegeven dus waar Butler & Öhrlund in ‘Moord.net’ een hedendaagse plooi aan geven. Overal ter wereld staan politiediensten machteloos tegen de golf van onoplosbare moorden: de dader verdwijnt steeds met de noorderzon; als er een motief is, heeft de verdachte een onwrikbaar alibi. Rechercheur Jacob Colt is belast met de verschillende zaken in Zweden. Op een politiecongres in Londen rijst het vermoeden dat het om internetcriminaliteit gaat en dat de sleutel van het raadsel wel eens in Rusland zou kunnen liggen. Samen met de buitenlandse collega’s Viktor Karpov uit Sint-Petersburg, de Italiaan Silvio Bondi en de in Miami actieve Hector Venderaz, probeert Colt het moordend netwerk te ontmantelen. Een mooi gegeven, maar helaas wat voorspelbaar op den duur. Door de vele personages gaat ook de psychologie van de personages wat de mist in.

      Geweldig Goed!

Geschreven op maandag 27 september 2010 door Astrid van der Helm

In Zweden wordt een jong meisje bruut neergeschoten door een Duitse ingenieur die ze nooit heeft ontmoet. Een Amerikaanse soldaat wordt dood geschoten door een Australische moeder. Over het hele westelijke halfrond worden brute moorden gepleegd, maar wat hebben deze moorden met elkaar te maken?

Ogenschijnlijk zijn er geen verbanden, geen motieven te vinden. Maar op een congres waar diverse inspecteurs uit diverse landen elkaar treffen, blijkt dat er wel degelijk overeenkomsten zijn.

In Moord.Net lopen vele verhaal lijnen door elkaar heen, en tot ver in het boek vraag je jezelf af waar dit alles naar toe gaat.

In veel boeken worden tegenwoordig internet crimes aangeboord, maar dit zou zo maar echt kunnen gebeuren.

De spanning is vanaf de eerste pagina goed aanwezig en blijft ook gedurende het gehele boek aanwezig. De dialogen zijn goed, en vervelen geen moment.

De vele losse verhalen komen uiteindelijk perfect samen. Juist doordat er uit zoveel verschillende perspectieven geschreven is vraag je jezelf af hoe dit aan het eind allemaal samen gaat komen. Uiteindelijk wordt je als lezer niet teleurgesteld en zelfs verrast.

 

Moord.Net is een boek dat je deze herfst niet mag missen. Een page turner eerste klas die zo maar echt zou kunnen gebeuren of misschien wel gebeurd!

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!