Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Het zwarte dossier

Max van Olden

prijs: € 21.99

288 pagina's, Paperback

ISBN: 9789026342288


Levertijd: 2-3 werkdagen

Met Het zwarte dossier levert Max van Olden, bekend van de thrillers Lieve edelachtbare en De juiste man, een Nederlandse thriller af van het niveau van John Grisham en met de verbeeldingskracht van Stephen King.

Een advocaat en haar kind worden bedreigd. Ze moeten verdwijnen.

Riemke staat er alleen voor met haar zoontje Nils. Nadat haar relatie op de klippen was gelopen bleef ze achter met schulden. Bij een advocatenkantoor op de Zuidas krijgt ze de mogelijkheid haar carrière nieuw leven in te blazen, maar ze stapelt fout op fout en haar toekomst bij het kantoor is onzeker. Toch krijgt ze een laatste kans met het zwarte dossier: een loodzware zaak tegen een onderwereldfiguur die al een straf uitzit. De pers kijkt met argusogen toe en de tijd dringt. Als Riemke aan de klus begint kan ze nog niet vermoeden dat behalve haar carrière ook haar leven op het spel staat.

Met Lieve edelachtbare en De juiste man heeft Max van Olden definitief een plek opgeëist in de orde der thrillerauteurs. Met elke nieuwe thriller komt Max van Olden dichter bij de top.

‘Een aanwinst voor het Nederlandse thrillergilde, deze Max van Olden.’ - Trouw

Over De juiste man:
‘Dit scenario is thriller-technisch van onmiskenbare elegantie. Hoe Van Olden problemen oplost, getuigt van grote creativiteit. De juiste man is voor Nederlandse maatstaven ongekend goed.’ - Het Parool

Met Het zwarte dossier levert Max van Olden een Nederlandse thriller af van topniveau. Wat begon als een gewone werkdag eindigt in een strijd op leven en dood. Voor de lezers van John Grisham.
TitelHet zwarte dossier
Auteur(s)Max van Olden
ISBN9789026342288
Afmetingen216x136x26 mm
Aantal pagina's288
UitgeverAmbo|Anthos
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 21.99
BindwijzePaperback
Gewicht413 gram

      Onevenwichtig

Geschreven op maandag 20 juli 2020 door Jos van Cann

In de derde thriller van advocaat Max van Olden (1973) - na het debuut Lieve Edelachtbare (2016, Schaduwprijs) en De juiste man een jaar later - blijven Riemke en haar zoontje Niels na een stukgelopen relatie alleen achter. Een advocatenkantoor op de Zuidas biedt haar de mogelijkheid haar carrière nieuw leven in te blazen, maar haar toekomst bij het kantoor is onzeker. Ze krijgt een laatste kans met het zwarte dossier: een loodzware zaak tegen een onderwereldfiguur die al een straf uitzit. De pers kijkt met argusogen toe en de tijd dringt. Als Riemke aan de klus begint kan ze nog niet vermoeden dat behalve haar carrière ook haar leven op het spel staat.

Onevenwichtige thriller van Van Olden. Enerzijds goed uitgewerkt personages, maar ook wat bordkartonnen types en anderzijds is de kern van de plot wat ver gezocht: een crimineel die door middel van Jan-van-Veen gedichtjes een opdracht tot moord zou geven. Lijkt wat gezocht... Van Olden heeft een prettige stijl maar zou een volgende keer wat meer tijd moeten nemen om de zwakkere punten weg te werken.

 

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.