Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Wees onzichtbaar - luxe editie

Murat Isik

prijs: € 24.99

600 pagina's, Hardback

ISBN: 9789026343902


Dit boek is vervangen door ISBN 9789041422903. U kunt op de ISBN klikken om naar de pagina van dat boek te gaan.

Wees onzichtbaar van Murat Isik is een warm en ontroerend familieverhaal. Ideaal voor op vakantie!

'Boeiend en meeslepend.' - NRC
'Leest als een trein.' - Het Parool
'Met soepele pen geschreven.' - Trouw
'Aanstekelijk en levendig.' - De Standaard
'Prestatie van formaat.' - De Volkskrant
'Een monument van een boek.' - Jeroen Pauw


Wees onzichtbaar vertelt over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en is een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer.

De Bijlmermeer, begin jaren tachtig. De vijfjarige Turkse Metin komt met zijn ouders en zus naar Nederland. Het gezin gaat in de flat Fleerde wonen. Vader is een werkloze communist die overdag boeken van Marx leest en zich 's avonds bezat met vrienden. Thuis is hij vaak gewelddadig en dan siddert het hele gezin. Metin vreest hem en maakt zich onzichtbaar. Maar langzaam - als de kinderen ouder worden en de moeder emancipeert - groeit het verzet tegen de vader.

Ondertussen verandert de Bijlmer ook. Bedoeld als vooruitstrevende wijk verwordt het tot een gevreesd getto met veel criminaliteit en hordes junks. Op een zondagavond in 1992 boort een Boeing 747 zich in de flat Kruitberg. Tientallen bewoners komen om. In de weken daarna lopen op Metins
middelbare school de raciale spanningen op. De Bijlmer verandert in de jaren daarna definitief: ondanks fysiek verzet van activistische bewoners worden veel flats gesloopt, waaronder die van Metin.

Van Murat Isik verscheen eerder Verloren grond, waarmee hij de Bronzen Uil Publieksprijs won en genomineerd werd voor de Academica Literatuurprijs.

De pers over Verloren grond:
'Een bedwelmend mooi familieverhaal.' - de Volkskrant ****

'Een nieuwe, welsprekende en meeslepende stem in deNederlandse literatuur.' - NRC Handelsblad

'Een echt getalenteerde verteller.' - De Standaard

'Een on-Nederlandse debuutroman. Goed geschreven, krachtig en meeslepend, en zo totaal anders dan het gemiddelde in zichzelf gekeerde debuut dat je vergeet dat je een eersteling hebt gelezen.' - Het Parool

'Isiks stijl is zo volstrekt natuurlijk dat je er na een tijdje niet meer op let en je laat meeslepen door het verhaal, de levensechte personages, de met veel gevoel voor timing opgebouwde scènes.' - De Standaard

'Een vlotte schrijfstijl die de lezer moeiteloos meetrekt en in warme kleuren een wereld schetst die totaal anders is dan de onze.' - Noordhollands Dagblad

'Een verdienstelijk debuut van een nieuwe schrijver, die bovenal een verhalenverteller is.' - Passionate Magazine

'Een ongewoon Nederlandstalig debuut' - vpro Gids

'Prachtig, kleurrijk en zo aangrijpend dat de tranen ineens over je wangen stromen.' - Flow
TitelWees onzichtbaar - luxe editie
Auteur(s)Murat Isik, Murat Isik
ISBN9789026343902
Is vervangen door ISBN9789041422903
Afmetingen238x160x45 mm
Aantal pagina's600
UitgeverAmbo|Anthos
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 24.99
BindwijzeHardback
Gewicht962 gram

      Een epos waarin ik niet meer kon stoppen

Geschreven op donderdag 15 februari 2018 door Wim Krings
De Turkse Memit komt op 5-jarige leeftijd in de Bijlmer wonen samen met zijn zus en ouders. Het zijn de jaren ’80 en nadat  de burgemeester de drugsverslaafden het centrum van Amsterdam heeft uitgejaagd begint de neergang van de prachtwijk de Bijlmer. De bloei is dus maar kort geweest!

Een roman met vele facetten. Het gaat over de verloedering van een wijk, een gezin met een tirannieke vader en een onzekere jongen die gepest wordt! Een verhaal met twee gezichten. Enerzijds een heel pijnlijk en heftig verhaal maar er zit ook veel positiviteit in het boek. Sterke mensen die het beste van hun leven willen maken en ook met vallen en opstaan veel weten te bereiken  ondanks de slechte omstandigheden.

Het boek lijkt dus over de Bijlmer te gaan maar het boek is veel universeler.  De hoofdthema’s in het boek zijn zo te verplaatsen naar andere wijken/steden in Nederland. Net zoals de familiegeschiedenis en de persoonlijke drama’s. De achtergrond is de Bijlmer en de Bijlmer mag zich gelukkig prijzen dat er een schrijver is die het zo mooi en pakkend heeft opgeschreven.

Het is een roman maar wel met autobiografische elementen en 600 bladzijden leesgenot. Ontroering, verbazing, verwondering maar ook een lach. Een meer dan waardige opvolger van zijn debuut uit 2012: Verloren Grond.
Murat Isik is een rasverteller!  Nu hopen dat het volgende boek geen 5 jaar op zich laat wachten! Maar als dat een goed boek oplevert dan is hem dat wel weer vergeven!

Bekroond met de Boekhandesprijs 2018
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!