Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Verloren grond

Murat Isik

prijs: € 15.00

376 pagina's, Hardback

ISBN: 9789026347337


Levertijd: 2-3 werkdagen

Verloren grond, losjes geïnspireerd op de familiegeschiedenis van Murat Isik zelf, is een epische roman over een gezin dat deels door het lot, deels door eigen toedoen uiteen wordt geslagen. Een aangrijpend vader-zoonverhaal over vriendschap, verlies en hoop. Voor Verloren grond kreeg Isik de Bronzen Uil Publieksprijs. Het boek werd vertaald in het Duits, Zweeds en Turks. Oost-Turkije, jaren zestig. De dertienjarige Mehmet groeit op in een dorp dat ooit door de Armenen werd gesticht. Zijn zachtaardige vader, die in de Eerste Wereldoorlog bijna zijn hele familie verloor, is een geliefd verhalenverteller, zijn moeder een krachtige vrouw die door iedereen gevreesd wordt vanwege haar scherpe tong. Samen met Mehmets broer en zusje vormen ze een hecht gezin. Maar daar komt abrupt verandering in als zijn vader een ongeluk krijgt met tragische gevolgen. De pers over Verloren grond: - ‘Een on-Nederlandse debuutroman. Goed geschreven, krachtig en meeslepend, en zo totaal anders dan het gemiddelde in zichzelf gekeerde debuut dat je vergeet dat je een eersteling hebt gelezen.’ – Het Parool - ‘Isiks stijl is zo volstrekt natuurlijk dat je er na een tijdje niet meer op let en je laat meeslepen door het verhaal, de levensechte personages, de met veel gevoel voor timing opgebouwde scènes.’ – De Standaard - ‘Een vlotte schrijfstijl die de lezer moeiteloos meetrekt en in warme kleuren een wereld schetst die totaal anders is dan de onze.’ – Noordhollands Dagblad - ‘Een verdienstelijk debuut van een nieuwe schrijver, die bovenal een verhalenverteller is.’ – Passionate Magazine - ‘Een ongewoon Nederlandstalig debuut’ – vpro Gids - ‘Prachtig, kleurrijk en zo aangrijpend dat de tranen ineens over je wangen stromen.’ – Flow
TitelVerloren grond
Auteur(s)Murat Isik, Murat Isik
ISBN9789026347337
Afmetingen208x143x39 mm
Aantal pagina's376
UitgeverAmbo|Anthos
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 15.00
BindwijzeHardback
Gewicht489 gram

      Een geweldig debuut in een nieuw jasje

Geschreven op vrijdag 22 februari 2019 door Wim Krings
Na het grote succes van Wees Onzichtbaar van Murat Isik is zijn debuut opnieuw uitgegeven en in een  mooie gebonden versie.

Het debuut van Murat Isik is er een om trots op te zijn. Een geweldig mooi geschreven familie-verhaal. Het verhaal is losjes gebaseerd op zijn opa en zijn vader die leven in het Aziatisch deel van Turkije in de jaren 60. De leefomstandigheden zijn heel anders dan bij ons. Mehmet ( oorspronkelijk Miran maar op een gegeven moment moest de naam Turks zijn) groeit op in een dorp dat ooit door de Armenen is gesticht samen met zijn familie. Zijn vader Selim is een zeer geziene man in het dorp. Zijn verhalen weten iedereen te boeien. Selim is ooit weggegaan uit zijn geboortedorp om met Asme te trouwen. Na een dramatisch ongeluk besluit hij met zijn familie, tegen hun wil, terug te keren naar zijn geboortedorp. Dat heeft voor iedereen vervelende gevolgen en een dramatische periode begint.

Verloren grond is een mooi geschreven familieverhaal. Tegen de achtergrond van een hard bestaan in een niet echt vruchtbaar gedeelte van Turkije speelt dit verhaal zich af. Een hard bestaan maar in het eerste gedeelte van het boek is iedereen toch gelukkig maar in het tweede deel wordt ook het leven zelf een hel. Iedere keer denk je: het kan niet erger maar het kan erger...

De schrijfstijl is mooi en Murat Isik weet de goede snaar te raken om dit verhaal levendig te houden en je leeft echt mee met de familie en je hoopt dat Selim ooit de juiste beslissing zal nemen om toch weer weg te gaan uit zijn geboortedorp maar nadat hij in het eerste deel erg zachtaardig is veranderd dit in het tweede deel tot een volhardende man die ook niet meer naar zijn vrouw luistert!

Een boek waar je het letterlijk en figuurlijk warm van krijgt.


 
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!