Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Het feest

Elizabeth Day

prijs: € 22.99

336 pagina's, Paperback

ISBN: 9789026348761


Levertijd: 2-3 werkdagen

Het feest van Elizabeth Day is een ontluisterende roman over obsessie, verraad, privilege en hypocrisie in het hart van het Britse establishment, voor de fans van Brideshead Revisited en De verloren geschiedenis.

Martin Gilmour en Ben Fitzmaurice zijn al vijfentwintig jaar beste vrienden, vanaf het moment dat ze elkaar ontmoetten op Burtonbury School. Ze vormen een apart stel: een arbeiderszoon en de golden boy uit een aristocratische familie. Martin weet dat er door anderen vraagtekens worden gezet bij hun vriendschap, maar hij doet alles voor Ben. Hij bewaart zelfs Bens grootste geheim.

Op Bens veertigste verjaardag, omringd door het Britse establishment dat zich laaft aan champagne en drugs, bekruipt Martin voor de zoveelste keer het gevoel dat hij er niet bij hoort. Ook zijn vrouw Lucy, die al vanaf het begin argwaan koestert, voelt dat er onheil in de lucht hangt. Maar Ben zou nooit iets doen om de vriendschap op het spel te zetten. Toch?

Het feest is een vlijmscherpe kritiek op de Britse elite en de ongeschreven wetten van de upper class.

***** ‘Een heerlijke standensatire en een meeslepende thriller ineen, die wel vergeleken wordt met Donna Tartts De verborgen geschiedenis.’ – Judith Eiselin in NRC Handelsblad

**** ‘Een vlijmscherpe fileersessie van de zogenaamde elite, English Style. Je kunt erom lachen. Huilen mag ook.’ – Koen Eykhout in De Limburger

'Wat hebben we zin in deze inkzwarte psychologische thriller over de ongeschreven wetten van de Britse Upper class.' – De VPRO-gids

Het feest van Elizabeth Day is een roman over obsessie, verraad, privilege en hypocrisie in het hart van het Britse establishment.

TitelHet feest
Auteur(s)Elizabeth Day, Elizabeth Day
ISBN9789026348761
Afmetingen215x135x27 mm
Aantal pagina's336
UitgeverAmbo|Anthos
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 22.99
BindwijzePaperback
Gewicht426 gram

      Het Feest

Geschreven op woensdag 21 augustus 2019 door D. Vukovic
In een razend tempo ontpopt zich een filmisch verhaal over de vriendschap tussen Ben een Britse aristocraat en Martin een arbeiderszoon.Een thema dat zich met enige regelmaat in de literatuur herhaalt.Elizabeth Day settelt het verhaal in het hedendaags Groot Brittannië en laat ons zien dat er niet veel veranderd is in de omgaangsvormen in de Britse upper class sinds de eeuwen. De status, het geld en de juiste netwerk kunnen de ergste dingen doen verdoezelen. De sfeer deed me hier en daar denken aan het Diner van Herman Koch : Wat doe je als...?
"Tegen een man met zulke machtige vrienden kun je niet op. Je kunt je onmogelijk meten met de  heersende macht. Reputatie. Charme. Rijkdom. Weten hoe de dingen werken.
Je wordt erin geboren, als je een van de gelukkigen bent.
En zo niet? Dan kun je het je hele leven vergeefs blijven proberen....of eindigen zoals ik." aldus Martin aan het einde van de strijd die niet te winnen valt en daar kan zelfs Sun Tzu je niet helpen. De machteloosheid die achterblijft is onuitstaanbaar alhoewel je als lezer beseft dat Martin geen lieverdje is. Hij deugd ook niet en dat maakt dit verhaal zo goed: ondanks dat het geschreven is vooral vanuit het Martins perspectief , staat de lezer niet aan zijn kant. De enige oprechte persoonlijkheid hier is Lucy die ten onder gaat.
Ik heb er echt van genoten, een warme aanrader.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!