Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Een simpel leven

Roderick Nieuwenhuis

prijs: € 21.99

232 pagina's, Paperback

ISBN: 9789026349461


Levertijd: 2-3 werkdagen

Waarom hechten we zo aan ontspullen, aan ongerepte natuur en authenticiteit? Heeft eenvoud ons eigenlijk wel iets te bieden?

Al in het oude Griekenland werd het streven naar een eenvoudig leven gezien als tegengif voor de vermeende corrumperende werking van welvaart en decadentie. Eenvoud stond voor puurheid, waarheid en soberheid. In onze huidige consumptiemaatschappij komt dit idee terug in het verlangen naar een tiny house in de bossen, #vanlife, minimalisme en het ontspullen van Marie Kondo.

Waar komt ons eeuwenoude verlangen naar eenvoud vandaan? Brengt het werkelijk een zuiverder en beter leven tot stand? Wat is eenvoud precies en heeft het, als we kijken naar de vele manieren waarop de term door de mens is geïnterpreteerd, ons eigenlijk wel iets te bieden?

In Een simpel leven gaat journalist en historicus Roderick Nieuwenhuis aan de hand van het werk van schrijvers, filosofen, architecten en denkers na wat er zo aansprekend is aan minimalisme en ontspullen, aan ongerepte natuur en authenticiteit. Wat gebeurt er eigenlijk met ons als ons leven minder complex wordt?

Waar komt ons verlangen naar eenvoud vandaan? Journalist en historicus Roderick Nieuwenhuis gaat in Simpel Leven na wat er zo aansprekend is aan minimalisme en ontspullen.
TitelEen simpel leven
Auteur(s)Roderick Nieuwenhuis
OndertitelWaarom ons verlangen naar eenvoud complexer is dan we denken
ISBN9789026349461
Afmetingen214x136x23 mm
Aantal pagina's232
UitgeverAmbo|Anthos
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 21.99
BindwijzePaperback
Gewicht315 gram

      Een simpel leven (?)

Geschreven op zaterdag 5 november 2022 door Frank Rongen

De laatste tijd komt het verlangen naar eenvoudig leven steeds vaker ter sprake. Is het makkelijk om dit te bereiken? Op het eerste gezicht wel, maar al doende blijkt dat er heel wat meer bij komt kijken. We zullen dingen moeten loslaten, keuzes maken, in onze huidige maatschappij is dat soms best lastig.

Roderick Nieuwenhuis laat zien dat de mens al eeuwen met dit nobele streven naar eenvoud doende is. Niet altijd met succes, maar al lukt het maar ten dele, het geeft wel voldoening.

Ontspullen, tiny houses, minimalisme, er komt van alles ter sprake in zijn boek 'Een simpel leven'. Het biedt een brede kijk, ook op de ideeën hierover van denkers en schrijvers uit heden en verleden. Er is heel wat over nagedacht en daar kunnen wij nu mooi ons voordeel mee doen!

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!