Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Dodelijk dichtbij

Jonas Moström

prijs: € 19.99

352 pagina's, Paperback

ISBN: 9789026349614


Levertijd: 2-3 werkdagen

In Dodelijk dichtbij, het eerste deel in een serie van Jonas Moström, ondersteunt psychiater Nathalie Svensson de politie van Stockholm bij bijzonder zware misdrijven. Wanneer op een nacht haar minnaar, de beroemde acteur Rickard Ekengård, op straat wordt doodgeschoten kan ze echter alleen maar machteloos toekijken: hij bloedt dood in haar armen. Nathalie waant zich meteen weer in de nachtmerrie die haar jaren in zijn greep heeft gehad; tien jaar geleden werd haar toenmalige vriend namelijk vermoord. Ze besluit op eigen houtje op onderzoek te gaan en dat stuit iemand tegen de borst: Nathalie krijgt dreigbrieven en denkt dat ze wordt achtervolgd. Is er een verband tussen de twee moorden? Of was zij het eigenlijke doelwit?

Dodelijk dichtbij van Jonas Moström is het eerste deel van een serie met Nathalie Svensson in de hoofdrol.

‘Jonas Moström schrijft met vaart en met zoveel intensiteit, dat je gedwongen wordt de hele nacht door te lezen tot de zon opkomt.’ – Arne Dahl

‘Vol vaart en met een claustrofobische sfeer – geweldig!’ – Mons Kallentoft

Dodelijk dichtbij, het eerste deel in een serie van Jonas Moström, volgt psychiater Nathalie Svensson in de zoektocht naar de moordenaar van haar vriend. Was zij het eigenlijke doelwit?

TitelDodelijk dichtbij
Auteur(s)Jonas Moström, Jonas Moström
ISBN9789026349614
Afmetingen216x137x28 mm
Aantal pagina's352
UitgeverAmbo|Anthos
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 19.99
BindwijzePaperback
Gewicht469 gram

      Dodelijk dichtbij

Geschreven op dinsdag 30 juni 2020 door Wemmie Wolf
In mijn rij Zweedse topauteurs kan ik weer een nieuwe ster toevoegen. Jonas Moström is een arts in Stockhom en ook thrillerauteur. In zijn thuisland is hij al een tijdje bekend als thrillerauteur. De serie met Johan Axberg & Erik Jensen in de hoofdrol zijn bestsellers. Deze nieuwe serie met psychiater Nathalie Svensson zou dat eveneens ook kunnen worden. Nathalie Svensson ondersteunt de politie van Stockholm bij bijzonder zware misdrijven. Bij mijn weten is dit het eerste boek dat vertaald is in het Nederlands. ?De geschiedenis lijkt zich te herhalen?, dit geldt zeker voor Nathalie Svensson wanneer op een nacht haar minnaar Rickard Ekengård op dezelfde wijze wordt vermoord als haar vriend Adam tien jaar geleden. Adam die journalist was, was iets groots op het spoor maar zowel zijn dood als het spoor werden nooit opgelost. Nathalie vermoedt dat zij het doelwit weleens zou kunnen zijn omdat ze gestalkt wordt en dreigbrieven ontvangt. Haar leven komt in een stroomversnelling en het gevaar is inderdaad dichterbij dan ze denkt. Lijdzaam wachten tot er schot in de zaak komt is niet Nathalies stijl en ze besluit op eigen houtje de zaken te onderzoeken. De politie is niet blij met haar rol. De schrijfstijl van Jonas Moström kenmerkt zich door snelheid, plotwendingen en spanning. Het mooie vind ik dat je tot op het laatst in het ongewisse blijft hoe alles in elkaar steekt. Een goed uitgewerkte thriller! We gaan meer van Nathalie lezen want het boek eindigt met een nieuwe vraag aan Nathalie om te assisteren bij een moord.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!