Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Zonder schuld

Dana Smit

prijs: € 21.99

344 pagina's, Paperback

ISBN: 9789026357114


Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Zonder schuld van Dana Smit is het eerste deel uit de Hazel Kramer-reeks en staat op de Longlist Hebban Thrillerprijs.

Profiler Hazel Kramer wordt op een ochtend gebeld door Adam Palmer – inspecteur bij de Londense politie –, die haar hulp vraagt bij een uitzonderlijke moordzaak. Het slachtoffer en de plaats delict zijn bedekt met afval en alle sporen van de dader zijn gewist. Het doet Hazel denken aan een zaak uit het verleden en ze neemt contact op met Julius Bell – een meedogenloze advocaat. Hij stemt toe te helpen, maar onder één voorwaarde: hij wil bij de zaak betrokken blijven. De tijd dringt, er worden meer moorden gepleegd en de leugens stapelen zich op. Julius, Adam en Hazel gaan op zoek naar de dader, maar langzaam komt Hazel erachter dat niemand de volledige waarheid spreekt, ook Julius en Adam niet. Ze staat er alleen voor. Als ze vervolgens ook twee dagen uit haar eigen geheugen kwijtraakt slaat de twijfel toe, kan ze zichzelf niet eens meer vertrouwen? Ze moet alles op alles zetten om de zaak op te lossen en haar reputatie te redden; lukt het haar de moordenaar te vinden, en ten koste van wie en wat?

Zonder schuld van Dana Smit is een ontdekkingstocht door de menselijke geest, van goed tot kwaad, langs de soms dunne lijn die de twee scheidt. Waar ligt jouw grens als je tot het uiterste wordt gedreven?

Fantastisch!!’ – Vriendin

‘Dana Smit schrijft met kennis van zaken: ze werkte zelf als profiler bij de Londense politie. Dit spannende boek is het eerste deel van wat een reeks rond Hazel Kramer moet worden.’ – Liddie Austin, Radar+

‘Haar debuut Zonder schuld is een steengoede, intelligente, literaire, psychologische thriller. Haar stijl heeft weg van het schrijversduo Nicci French, maar dan met meer psychologische diepgang.’ – Friesch Dagblad

‘Ik weet één ding zeker. Het tweede deel Zonder boete komt zeker op mijn te lezen lijst te staan.’ – Koukleum.nl

‘De thriller is goed opgebouwd. Continu wordt er een psychologisch spelletje gespeeld met je hersenen. Wat of wie is goed en wat of wie is kwaad? Gelukkig is dit deel één van de serie. Ik kan niet wachten tot er weer een boek van Hazel Kramer komt, want ik ben heel benieuwd hoe deze krachtige vrouw zich ontwikkelt.’ – Perfecte buren (blog)

Zonder schuld van Dana Smit is het eerste deel van de ijzersterke thrillerserie over Hazel Kramer: intelligent, sexy en met psychologische diepgang. Lukt het Hazel de moordenaar te vinden?
TitelZonder schuld
Auteur(s)Dana Smit
ISBN9789026357114
Afmetingen214x136x28 mm
Aantal pagina's344
UitgeverAmbo|Anthos
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdUitverkocht
Prijs€ 21.99
BindwijzePaperback
Gewicht433 gram

      Een geweldig debuut

Geschreven op dinsdag 2 augustus 2022 door W. Krings

Dana Smit schreef een eerste deel met profiler Hazel Kramer in de hoofdrol. Een boek met een soort kat en muis spel. De gehaaide advocaat Julius Bell als tegenspeler of is hij juist een goede hulp. Je wordt als lezer heen en weer geslingerd over zijn bedoelingen. De ene keer sympathiek en de andere keer een kwal. Een ding is zeker: hij weet wat hij wilt en wil het ook altijd krijgen. Hazel  staat daardoor vaak voor een dilemma.

Het boek ket weinig personages en om dan een thriller te schrijven waarbij lang onduidelijk is wie, in dit geval, de seriemoordenaar is doet ze erg knap. Het lijkt op een eerdere moord maar de verdachte is vrijgesproken door de listige Julius. Is hij het toch? Wat  weet Julius nog meer?

Als profiler is Hazel niet altijd even geliefd bij de politie en trekt daarom maar haar eigen plan. Dat is niet zonder gevaar maar zij schuwt het niet!

Een goed begin van de serie. Een bijzondere opbouw met Hazel en Julius ( mag wat mij betreft zeker terugkomen) beurtelings aan het woord met de verschillende kijk op deze zaak. Deze manier geeft het boek iets extra’s. je kijkt in hun beider gedachten.

Laat deel twee ‘Zonder Boete’ maar komen! Dat wordt wel nog even wachten…

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!

Het lijkt er op dat u geen PDF plugin in uw browser heeft. Geen nood, u kunt hier klikken om de pdf te downloaden.