Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Land van echo's

Mark Stokmans

prijs: € 26.99

536 pagina's, Hardback

ISBN: 9789026358401


Levertijd: 2-3 werkdagen

Land van echo’s is een monumentale roman over oorlog, vriendschap, passie en onbereikbare liefde. Een diepmenselijk verhaal over goed en kwaad, en over het tonen van moed en standvastigheid in bewogen tijden.

Herman Kruijssen vecht in de Eerste Wereldoorlog aan Duitse zijde. Na het einde van de oorlog zwerft hij jarenlang door Europa. Op een dag in 1929 zakt hij onder een boom in elkaar. Hij wordt gevonden door Vicente Urias, die hem meeneemt naar zijn landgoed en opneemt in zijn familie. Tussen hen ontstaat een hechte vriendschap en Herman raakt vergroeid met het land en de mensen.

Dan breekt de Spaanse Burgeroorlog uit en moet Herman partij kiezen. Trauma’s uit het verleden doemen op. In de chaos van de Burgeroorlog komt er liefde in Hermans leven en wordt hij vader van een zoon. Lukt het Herman in deze woelige tijden, in een land waarvan hij is gaan houden, op zijn eigen morele kompas te varen en zijn vrouw, zijn kind en iedereen die hem dierbaar is te beschermen?

‘Een meeslepend, historisch epos’ - Het Parool

‘ Een indrukwekkend verhaal.’ -Algemeen Dagblad/Mezza

‘ Overdonderende debuut.’ - ZIN Magazine

Wat een schitterend geschreven roman. Zó beeldend en zó mooi!’ - Gerda, Boekhandel Den Boer

‘ Dit verhaal sleept je mee in het leven van el Moro Rubio en het feodale Spanje. Een rijke roman!’ - Monique, Boekhandel Kramer & Van Doorn

Winnaar van de Boekhandelsprijs 2023. Een Plotgedreven familiegeschiedenis in het roerige Spanje van vorige eeuw. ‘Meeslepend, historisch epos’ - Het Parool en volgens Zin een ‘ Overdonderend debuut'.
TitelLand van echo's
Auteur(s)Mark Stokmans
ISBN9789026358401
Vervangt ISBN9789026364600
Afmetingen222x146x39 mm
Aantal pagina's536
UitgeverAmbo|Anthos
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 26.99
BindwijzeHardback
Gewicht753 gram

      Een heftig boek over een zware tijd in Spanje

Geschreven op dinsdag 8 augustus 2023 door Wim Krings

Een heftig boek over een zware tijd in Spanje

Mark H. Stokmans heeft zich de tijd genomen om dit debuut te schrijven. Jarenlang vele zomers in Spanje de vakantie doorgebracht en zo tot deze roman gekomen. Herman Kruijssen is niet meer welkom in Nederland en zeker niet bij zijn vader. Hij vocht in WO I aan Duitse zijde mee. Na vele omzwervingen kwam hij in Zuid-Spanje in de omgeving van Valencia terecht. Hij koopt een vervallen huis en settelt zich daar. Het is echter erg onrustig. De strijd tussen de communisten en fascisten o.l.v. Franco is hard en bitter. Herman voelt zich bij beide niet betrokken en probeert zich zo goed mogelijk staande te houden. Beide partijen hebben ontzag voor hem.

Indrukwekkend is hoe de strijd wordt beschreven. Diepe haat en woede heerst in beide kampen waarbij Franco uiteindelijk wint, er vallen vele doden. Herman moet zijn verleden steeds meer onder ogen zien, maar zich ook staande te houden. Hij is er niet zonder kleerscheuren uit gekomen en ook niet zonder schuld.

Een bijzonder boek over deze tijd in Spanje. Heftig, maar het leest levensecht. Het meest bijzondere in het boek vind ikzelf het dagboek wat Herman Kruijssen maakt. Reëel kijkend, maar ook zeer beschouwend en zichzelf een spiegel voor houdend.

Een terechte winnaar van de Boekhandelsprijs van 2023

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!