Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Het zwarte jaar

Ineke Kraijo

prijs: € 17.99

256 pagina's, Hardback

ISBN: 9789026623806


Levertijd: 2-3 werkdagen

Het is 1847. Ierland wordt al jaren geteisterd door een vreselijke hongersnood…

De zestienjarige Nora woont in een dorpje in het westen van Ierland. Als Nora’s vader op een dag met zijn laatste geld naar de stad vertrekt om graan te kopen, keert hij niet meer terug. Samen met haar zusje Anne besluit Nora naar hem op zoek te gaan. Dat is het begin van een gevaarlijke reis dwars door het geteisterde Ierland, waar de mensen omvallen van de honger en misdadigers vrij spel hebben.

Tijdens haar zoektocht ontmoet Nora Mary, die door haar man Michael betrokken is geraakt bij een verzetsgroep tegen de Engelse overheersers. Weet zij meer over Nora’s vader? En belangrijker nog: zal Nora haar vader ooit terugzien?

‘Het zwarte jaar’ van Ineke Kraijo is een spannende, historische Young Adult over het Ierse rampjaar 1847, waarin twee jonge vrouwen, Nora en Mary, de hongersnood proberen te overleven.
TitelHet zwarte jaar
Auteur(s)Ineke Kraijo
ISBN9789026623806
Afmetingen223x151x26 mm
Aantal pagina's256
UitgeverKokBoekencentrum Non-Fictie
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 17.99
BindwijzeHardback
Gewicht427 gram

      Een spannende zoektocht

Geschreven op woensdag 9 december 2020 door Silvia van Elzelingen

1847, Ierland wordt al jaren geteisterd door een vreselijke hongersnood, mensen worden uit hun huizen gezet. Te midden van al dit tumult gaan Nora en haar zusje op zoek naar hun vader die voor hun eten haalde en niet meer terugkeerde naar hun dorp, een gevaarlijke zoektocht volgt. De spanning is te snijden en druipt van de bladzijden, meermaals houd je je adem in en hoopt dat het allemaal goed af zal lopen. De personages zijn mooi neergezet en de twee verhaallijnen komen vloeiend bij elkaar, de ontknoping is zeer verrassend. Een aanrader voor de YA-lezers, maar zeker ook voor de volwassenen.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!