Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Dageraad

Romain Rolland

prijs: € 34.99

624 pagina's, Hardback

ISBN: 9789029095174


Levertijd: 2-3 werkdagen

‘De hoogste tijd om dit meesterwerk onder het stof van de tijd vandaan te halen.’ **** De Standaard


Een schitterende, herontdekte romancyclus van de in vergetelheid geraakte Nobelprijswinnaar Romain Rolland – voor de lezers van Marcel Proust, Stefan Zweig en Roger Martin du Gards De Thibaults

‘Een prachtig, meeslepend boek met boeiende personages en onverwachte wendingen. Een subliem portret van een onbesuisde, jonge musicus.’ Maarten 't Hart

In Jean-Christophe Krafft, een telg uit een muzikantenfamilie, ontluikt op jonge leeftijd een bijzondere gevoeligheid voor alle geluiden die hem omringen. Hij blijkt een wonderkind, wordt op zijn zevende aangesteld als hofpianist van het groothertogdom aan de Rijn waar hij opgroeit, en is ervan overtuigd dat hij ooit een beroemd componist zal worden. Maar de armoede thuis en zijn driftige, drankzuchtige vader maken zijn leven niet gemakkelijk.

Als adolescent krijgt Jean-Christophe grote tegenslagen te verduren, zowel in de liefde als in zijn werk, en wordt hij keer op keer geconfronteerd met de bekrompenheid en jaloezie van de mensen in zijn geboortestad. Zijn verlangen om naar het buitenland te vertrekken en zijn horizon te verbreden groeit, maar de zorg voor zijn moeder houdt hem tegen. Tot een gewelddadig incident hem geen keuze laat en hij het land ontvlucht, met als bestemming Parijs.

In Jean-Christophe I – Dageraad weet Romain Rolland met scherpe observaties het Duitsland van het fin de siècle tot leven te wekken, en neemt hij de lezer mee in Jean-Christophes bewogen jeugd.

Uit het juryrapport Nobelprijs voor Literatuur 1915: De bekroning ‘is een eerbetoon aan het idealisme van Rollands literaire werk en aan de sympathie en waarheidsliefde waarmee hij verschillende soorten mensen heeft beschreven’.


TitelDageraad
Auteur(s)Romain Rolland
Vertaler(s)Tatjana Daan
ISBN9789029095174
Afmetingen237x166x57 mm
Aantal pagina's624
UitgeverJ.M. Meulenhoff
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 34.99
BindwijzeHardback
Gewicht1079 gram
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!