Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Outcast

Carla de Jong

prijs: € 14.95

343 pagina's, Paperback

ISBN: 9789029573672


Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Doodse stilte op de set Soapster Stef Jarden staat net aan het begin van een serieuze carrière als acteur. Hij hoopt helemaal door te breken met de nieuwe film van cultregisseur Koen Welkamp. Dan wordt hij op uiterst agressieve wijze om het leven gebracht. Stef leidde bepaald geen onbesproken liefdesleven en zorgde ook op de set voor haat en nijd. Als er een tweede slachtoffer valt, wordt rechercheur Birgitta Reve op de zaak gezet. Probeert iemand de voltooiing van de film waar zoveel carrières van afhangen te verhinderen? Birgitta en haar collega s raken bij hun onderzoek steeds meer verstrikt in de wirwar van intriges die spelen op de set. Met Outcast bewijst Carla de Jong opnieuw haar talent in het neerzetten van menselijke relaties en de duistere drijfveren van haar personages. Rechercheur Birgitta Reve, die haar intrede deed [hoofdrol] in Serpent, is helemaal terug en staat voor een reeks moeilijke beslissingen.
TitelOutcast
Auteur(s)Carla de Jong
ISBN9789029573672
Afmetingen215x134x32 mm
Aantal pagina's343
UitgeverNijgh & Van Ditmar
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdOnbekend
Prijs€ 14.95
BindwijzePaperback
Gewicht475 gram

      

Geschreven op vrijdag 12 augustus 2011 door Sanne Scholten

In dit tweede boek met de Amsterdamse rechercheur Birgitta Reve in de hoofrol, mag ze na een schorsing voorlopig alleen bureauwerk doen en zich niet bemoeien met de zaak rondom soapster Stef Jarden, die vlak voor de opnames van zijn eerste serieuze fimrol wordt vermoord. Maar als een tweede lid van de filmcrew word vermoord, zijn de kwaliteiten van Birgitta hard nodig. Maar daar is niet iedereen blij mee. Dit zorgt naast de spanning van de moorden ook voor spanning in de verhoudingen tussen de collega's van de politie. Het verhaal heeft af en toe soapachtige trekjes door het hoge tempo en de vele verhaallijnen. Het leest in ieder geval als een trein.

      Doodse stilte op de set

Geschreven op donderdag 17 maart 2011 door Onbekend

Ik lees Wim's recensie en heb het gevoel een ander boek gelezen te hebben. Ik vond er niet veel aan en had juist moeite om het uit te lezen. Het interessantste onderdeel van het boek is dat het geschreven is vanuit verschillende personen die je deelgenoot maken van hun leven naast hun werk als politieagent. Daardoor bleef ik geboeid. De moordzaak was bijna van ondergeschikt belang en het 'whodunnit' element was niet al te sterk. Nee, als ik een volgend boek van deze schrijfster zou lezen wil ik het leven van de mensen volgen en niet hun werk.

      Een onvervalste who-donnit van superklasse

Geschreven op dinsdag 28 september 2010 door Lillian Horward

Het tweede boek met Birgitta in de hoofdrol. Ondanks dat zij in Serpent de moord op de dochter van, de beroemde tv-presentator, Raymond Ooms heeft opgelost moet ze toch een schorsing uitzitten omdat ze een relatie had met een van de verdachten en dit heeft verzwegen. Mede door de invloed van Raymond Ooms blijft ze wel in functie. Dit boek begint dan ook met haar eerste dag die zij voorlopig als bureau-medewerker moet zijn te volbrengen. Een zware opgave voor Birgitta.

Dat komt ook omdat er net voordat zij begint er een moord op een beroemde acteur wordt gepleegd. Het onderzoek dat wordt geleid door haar collega Tjeerd en Peter als hulp. Alledrie voelen ze zich erg ongemakkelijk in de situatie. Zi staat namelijk te springen van ongeduld om zich er mee te bemoeien!

Op het moment dat het onderzoek vastloopt wordt mede door druk van buiten ( lees: pers en Raymond Ooms) Birgitta er bij betrokken. Zij voelt zich erg onggemakkelijk omdat zij het samen met Tjeerd moet doen, die dacht het zonder haar te kunnen klaren maar helaas. Toch laat Birgitta zich dan ook van een onbekende kant zien.Tussen deze twee zit Peter dan ook nog die niet weet welke kant hij moet kiezen! Deze moeilijke verhoudingen ademen door het hele boek en dat maakt het misschien wel erg herkenbaar. 

Daarnaast moet er natuurlijk een moord worden opgelost waarbij de levenswandel van Stef een extra handicap vormt. Hij had nogal wat vriendinnen en er zijn zo genoeg gegadigden om hem te vermoorden zowel mannen als vrouwen! Birgitta, Tjeerd en Peter hebben bij de verdachten allen wel iemand die zij niet graag als schuldige willen zien en dat wordt mooi verteld. Voor Birgitta is het extra opassen geblazen omdat zij zich geen blunder meer kan veroorloven maar Tjeerd en peter spelen ook met vuur!

Outcast is een thriller met veel vaart en dat past precies bij de setting: de filmwereld. Die is ook snel en het tempo wordt hierdoor ook bepaald. Birgitta is een fantastische inspecteur maar haar gevoelsleven is een grote valkuil want ze heeft misschien wel met een erfelijke afwijking te maken en hoe moet het met Anton Zwiers, haar vriend, waar ze toch niet verder mee wilden. De zijpaden van het boek zijn geen bezwaar en halen het tempo niet uit het verhaal. Ik kijk al uit naar Birgitta in het volgende boek en kijken hoe ze met alles omgaat maar haar twee collega's kunne er ook wat van!

Een prachtige thriller en wees gewaarschuwd: als je eenmaal begint stop je niet meer!

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!