Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Het kersenspoor

Sarah Steele

prijs: € 21.99

416 pagina's, Paperback

ISBN: 9789029732680


Levertijd: Print-on-demand

In ‘Het kersenspoor’ van Sarah Steele redt een dappere schooljuf tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven van talloze Joodse kinderen. De kersenboomgaard waar zij woont vormt het middelpunt van wat de ‘kersenroute’ genoemd wordt. Via deze route worden de kinderen naar het niet-bezette deel van Frankrijk gesmokkeld. Maar de missie wordt steeds gevaarlijker…

Ruim zeventig jaar later vindt een jonge vrouw een brief van haar overleden grootmoeder, waarna ze op onderzoek uit gaat. Hoe is het afgelopen met de dappere vrouw die zo veel kinderen wist te redden, maar die uiteindelijk zelf ook moest vluchten?

Een aangrijpende historische roman over een reddingsmissie op het Franse platteland tijdens de Tweede Wereldoorlog.
TitelHet kersenspoor
Auteur(s)Sarah Steele
ISBN9789029732680
Afmetingen215x141x34 mm
Aantal pagina's416
UitgeverKokBoekencentrum Fictie
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdPrint-on-demand
Prijs€ 21.99
BindwijzePaperback
Gewicht500 gram

      Sterke, krachtige vrouwen

Geschreven op donderdag 21 april 2022 door Silvia van Elzelingen

Sarah Steele volgde een opleiding in Londen als klassiek pianist en violiste. Na haar opleiding trad ze toe tot de uitgeverswereld als redactieassistent bij Hodder en Stoughton. Ze werkte jarenlang in de uitgeefwereld voor ze besloot zelf een boek te schrijven. Het kersenspoor is haar debuut in Nederland.

Frankrijk, 1942. Een dappere schooljuf weet talloze Joodse kinderen te redden. Maar kan ze zichzelf op tijd in veiligheid brengen?

Frankrijk, 1942. Schooljuf Lucie Laval zet haar leven op het spel bij een grootscheepse verzetsactie. Ze smokkelt Joodse kinderen naar het niet-bezette deel van Frankrijk via het kersenspoor, maar haar missie wordt steeds gevaarlijker.
Zeventig jaar later ontdekt Hannah een brief van haar overleden oma Gigi. De brief brengt haar naar de kersenboomgaard in de Franse Dordogne. Hannah gaat op onderzoek uit. Wat heeft oma met het kersenspoor te maken, en wat is er gebeurd met de dappere vrouw die zoveel kinderen wist te redden?

In Het Kersenspoor volgen we twee verhaallijnen die elkaar afwisselen. Het ene speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog in Frankrijk, het andere ongeveer zeventig jaar later. Beide verhaallijnen zijn boeiend en de auteur weet de spanning goed op te bouwen. De beide hoofdpersonages zijn sterke, krachtige vrouwen. Lucie heeft zich laten overhalen om Joodse kinderen een tijdelijk onderkomen te bieden en ze vervolgens over de grens te smokkelen. Een moeilijke en gevaarlijke actie. Hannah heeft veel tegenslagen in haar leven te verwerken gekregen. Wanneer ze de brief van haar oma vindt, die aan haar gericht is, reist ze af naar Frankrijk om aan oma’s verzoek te voldoen. Langzamerhand krijgt ze de antwoorden op haar vragen. Prachtig hoe de auteur de twee verhaallijnen neerzet en met elkaar verweeft. De schrijfstijl is fijn en in details uitgewerkt zodat de lezer het gevoel krijgt zelf in het stadje aanwezig te zijn.

In het nawoord vertelt de auteur dat haar roman Het kersenspoor fictief is, maar tegelijk stevig ingebed in de levensverhalen van de vele mensen die weigerden zich neer te leggen bij de bezetting van hun land. Het is een eerbetoon aan de vele verzetshelden.

Een aanrader voor liefhebbers van verhalen over de Tweede Wereldoorlog.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!