Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

De rat van Amsterdam

Pieter Waterdrinker

prijs: € 26.99

592 pagina's, Hardback

ISBN: 9789038808536


Levertijd: 2-3 werkdagen

Meesterverteller Pieter Waterdrinker behoort tot de voorhoede van de Nederlandse literatuur. De rat van Amsterdam is zijn omvangrijkste, meest ambitieuze roman tot nu toe.
De 41-jarige Ruben Katz vertelt vanuit een Nederlandse gevangeniscel over zijn leven. Met vervalste Joodse identiteitspapieren wil het gezin Katz in 1990 de hoofdstad Riga van de Sovjetrepubliek Letland verruilen voor Tel Aviv, maar blijft hangen in Amsterdam. Terwijl moeder het verdriet om hun in Riga begraven dochter nauwelijks te boven komt en steeds verder wegkwijnt, proberen vader en zoon Katz ieder op hun eigen manier zo snel mogelijk te integreren. Vader Katz begint een instituut voor Duitse taal- en letterkunde, terwijl Ruben Katz na zijn rechtenstudie begint te werken voor de Nationale Armenloterij, een filantropisch rattenbolwerk. Zijn obsessie voor Phaedra, de dochter van de puissant rijke loterijbaas, voert Ruben Katz uiteindelijk naar het moderne Rusland, waar hij lid wordt van het Siberisch Front, een schimmige organisatie van Europeanen die Moskou verkiezen boven Brussel. In de van hem bekende energieke en beeldende stijl schetst Waterdrinker een onvergetelijk portret van het huidige Nederland en de neoliberale wereld op drift. Maar bovenal is De rat van Amsterdam een aangrijpend verhaal over liefde, waarin thema’s als emigratie, ontheemding, alsook het eeuwige verlangen naar zingeving en geluk in dit ondermaanse aan bod komen.
Over Tsjaikovskistraat 40: ‘Een krachtig kunstwerk. Een onafhankelijke, vrije geest die met een scherp oog observeert en kleurrijk schetst.’ – DE GROENE AMSTERDAMMER ‘Van begin tot eind heerlijk en meeslepend.’ – NRC Handelsblad ‘Dit is Waterdrinker op zijn best. Cynisch spottend, exuberant; zowel qua inhoud als qua stijl.’ – DE VOLKSKRANT ‘Woorden van Waterdrinker zijn verbazingwekkend als een superieur circus.’ – ELSEVIER ***** ‘Prachtig verteld. Met grote schwung opgeschreven, je leest het ademloos.’ – MAARTEN ’T HART
Over Poubelle: ‘Meesterlijk. De echo van Nabokov is altijd hoorbaar.’ – VRIJ NEDERLAND ‘Een tribuut aan de romankunst. Urgent, interessant, amusant.’ – HUMO ‘Niets minder dan een Grote Nederlandse Roman.’ – NRC HANDELSBLAD ‘Een prachtig geschreven grote roman.’ – DE STANDAARD ****
TitelDe rat van Amsterdam
Auteur(s)Pieter Waterdrinker, Pieter Waterdrinker
ISBN9789038808536
Afmetingen240x164x51 mm
Aantal pagina's592
UitgeverNijgh & Van Ditmar
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 26.99
BindwijzeHardback
Gewicht1024 gram

      De gedaantewisseling

Geschreven op dinsdag 20 oktober 2020 door Wim Krings
Aan het einde waarschuwt de auteur ons dat elke gelijkenis met de bestaande personen of gebeurtenissen berust op louter toeval. Dit is fictie met meer dan een vleugje waarheid. Ruben Katz groeit noodgedwongen in Nederland op en doet zijn best om zo snel mogelijk te integreren. Dat lukt hem uitstekend, na twee afgeronde studies belandt hij als PR man bij De Armen Loterij ( lees De Postcode Loterij ). Daar ondergaat hij op de Kafkaiaanse manier een gedaantewisseling. Hij wordt De Rat. Waterdrinker legt feilloos bloot hoe snel de vleugels van Icarus verbranden als hij dichtbij de zon komt. Maar nog veel meer dan dat laat hij ons zien dat de landen van Oost Europa een onderdeel van Europa zijn en niet meer de landen achter de Ijzeren Gordijn . Dit boek is ook geschikt voor jongere publiek. 
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!