Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

De kleine vreemdeling

Sarah Waters

prijs: € 19.90

494 pagina's, Paperback

ISBN: 9789038892887


Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Tijdens een stoffige zomer wordt een dokter bij een patiƫnt in het eenzame landhuis Hundreds Hall geroepen. Het ooit voorname Georgiaanse gebouw, dat al meer dan twee eeuwen wordt bewoond door de familie Ayres, is nu in verval: het metselwerk brokkelt af, de tuin staat vol onkruid, de klok op het stalgebouw is stil blijven staan op twintig voor negen. De eigenaars moeder, zoon en dochter worstelen met de veranderende maatschappij, maar ook met hun eigen conflicten. Of wordt de familie Ayres door iets onheilspellenders gekweld? Dokter Faraday weet nog niet hoe nauw en angstaanjagend hun verhaal met het zijne verweven zal raken. Sarah Waters (1966) is geboren in Wales. Ze won vele literaire prijzen voor haar boeken en Vingervlug en De nachtwacht stonden allebei op de shortlist van de Man Booker Prize en de Orange Prize. Fluwelen begeerte, Affiniteit en Vingervlug zijn alle drie bewerkt voor televisie.
TitelDe kleine vreemdeling
Auteur(s)Sarah Waters
Vertaler(s)Nico Groen, Richard Kwakkel, Lucie van Rooijen
ISBN9789038892887
Afmetingen216x135x39 mm
Aantal pagina's494
UitgeverNijgh & Van Ditmar
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 19.90
BindwijzePaperback
Gewicht610 gram

      Met zorg opgebouwde spanning

Geschreven op zondag 12 september 2010 door Onbekend

De kleine vreemdeling is een boek dat ik al langer in de kast had staan. Niet omdat ik er tegenop zag om het te lezen maar omdat Sarah Waters boeken schrijft waarvoor je moet gaan zitten. Je moet er de tijd voor nemen. Waarom?

De schrijfster plaatst haar thriller in een bepaalde tijd (hier net na WO2) en leeft zich daar helemaal in uit. De hoofdpersonen, de details, de omgeving....alles klopt en alles wordt beschreven. Haar thrillers zijn geen snel geschreven, spannende boeken maar kabbelende stroompjes waarbij je soms op een stroomversnelling wacht die niet komt. Toch blijf je lezen en wordt je meegenomen door het verhaal.

Dit verhaal speelt zich af op een vervallen landgoed waar vreemde voorvallen plaatsvinden. Dokter Faraday voelt zich verbonden met het huis en daardoor met de bewoners. Hij kan niet begrijpen waarom mensen het huis verafschuwen en het een 'behekst' huis noemen. Ook al speelt alles zich af onder zijn eigen ogen.

Het verhaal heb ik gelezen op een camping in de ardennen. Ik, mijn tent, de nacht en de sterren. Niks is op dat moment zo angstaanjagend als Sarah Waters die een huis beschrijft met 3 bange bewoners en waar men geluiden hoort, bewegingen ziet en angst voelt. Die angst voelde ik ook en ik durfde bijna mijn zaklamp niet uit te doen om te gaan slapen..... en dat voor een voortkabbelende thriller!

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!