Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

De kat die niet stierf

Inger Frimansson

prijs: € 19.95

350 pagina's, Paperback

ISBN: 9789041413406


Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Beth lijkt niet onder verdenking te staan. Maar in de weken en maanden na de moord lijdt zij enorm onder haar schuldgevoel. Als een onbekende vrouw opbelt en meteen weer ophangt, verkeert ze ook nog eens in de angst dat haar geheim ontdekt zal worden. Wat volgt is een meeslepend psychologisch spel tussen dader en nabestaande. Het perspectief wisselt per hoofdstuk, wat een heel spannend verhaal oplevert met een dramatische ontknoping. De kat die niet stierf is met veel inlevingsvermogen en een tergende, onderhuidse spanning geschreven
TitelDe kat die niet stierf
Auteur(s)Inger Frimansson
Vertaler(s)Tineke Jorissen-Wedzinga
ISBN9789041413406
Afmetingen215x137x32 mm
Aantal pagina's350
UitgeverAnthos
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 19.95
BindwijzePaperback
Gewicht498 gram

      best een leuk boek

Geschreven op donderdag 13 januari 2011 door Astrid van der Helm

Beth en haar vriend Ulf brengen veel tijd door in een afgelegen zomerhuisje buiten Stockholm. Uit een inrichting in de buurt zijn twee patienten ontsnapt.

Als Beth een man in het schuurtje naast zijn huis aantreft, neemt ze aan dat hij een van de ontsnapten paitienten is. Uit voorzorg pakt ze een bijl en als de man haar lijkt aan te willen vallen slaat ze zijn schedel in. Onderweg naar het politiebureau horen ze op de radio dat de ontsnapte patienten zijn opgepakt.

 

Op de achterflap van het boek staat dat de perspectieven wisselen per hoofdstuk om zo een genadeloos spannend boek neer te zetten. Dit klopt niet, de perspectieven verwisselen maar twee keer. Beetje rare opmerking dus.

De karakters worden erg goed neergezet, en zijn goed uitgewerkt. De spanning wordt goed opgebouwd, en blijft bijna gedurende het hele verhaal ook goed aanwezig.

Raar in verhaal is het stuk dat zich in Tanzania afspeelt, geen idee waarom dat gebeurd en wat de reden daarvan is. Het hele verhaal speelt zich af in Zweden behalve deze episode.

Verder is de opbouw van het verhaal goed, en ook het plot is best aardig.

Een leuk boek om gelezen te hebben.

      De kat die niet stierf

Geschreven op woensdag 10 november 2010 door G. Swaenepoel

Beth en Ulf zijn dertigers. Beth is het verlies van haar te vroeg geboren tweelingdochters nooit echt te boven gekomen. Ulf, zelf vader van de twaalfjarige zoon Albin, was in die tijd niet echt een steun. Dat blijft zorgen voor spanning in hun relatie. Ook tijdens de hete zomervakantie die ze doorbrengen in een afgelegen vakantiehuisje. Als twee patiënten uit een psychiatrische inrichting ontsnappen en Beth in het schuurtje een onbekende man tegen het lijf loopt,  slaat ze hem in paniek met een bijl de schedel in.  Radeloos begraven Beth en Ulf het lijk in de buurt van hun zomerhuis. Het begin van een nachtmerrie. Want de dode is geen ontsnapte patiënt. Maar wie is het dan wel? Ook als Beth een anonieme brief ontvangt, blijven Ulf en Beth de waarheid verzwijgen. ‘De kat die niet stierf’ van Inger Frimansson is een boeiende psychologische thriller over schuld en wroeging. De afwikkeling van de plot kon me echter niet helemaal overtuigen.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!