Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Dood door verdrinking

Torkil Damhaug

prijs: € 21.95

460 pagina's, Paperback

ISBN: 9789041415080


Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

TitelDood door verdrinking
Auteur(s)Torkil Damhaug
Vertaler(s)Paul Claes, Lucy Pijttersen
ISBN9789041415080
Afmetingen215x134x43 mm
Aantal pagina's460
UitgeverAnthos
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 21.95
BindwijzePaperback
Gewicht637 gram

      Dood door verdrinking

Geschreven op zondag 13 maart 2011 door Jos Thomassen

Dit boek is opgebouwd uit twee verhalen. Het verhaal van Jo en het verhaal van Liss. Uiteindelijk kruisen de verhalen elkaar en krijgen we de oplossing.

Liss lijkt een onafhankelijke vrouw en toch raakt ze in de macht van een loverboy. Dat vind ik tamelijk ongeloofwaardig, want ze lijkt geen slachtoffer. Liss is wel altijd een opstandig kind geweest en heeft alleen een goede band met haar oudere zus Mailin. Als haar zus verdwijnt, gaat Liss meteen terug naar huis om haar te zoeken. Ze ontdekt niet alleen wat met haar zus is gebeurd, maar ook wat er met haarzelf als kind is gebeurd.

Ook in dat opzicht is het een dubbel verhaal. een zoektocht naar haar zus en een zoektoch naar haar eigen verdrongen verleden. Aan het eind van haar zoektocht neemt Liss de verantwoording vaar haar eigen daden op zich en dat geeft het boek een positief einde.

      Dood door verdrinking

Geschreven op dinsdag 2 november 2010 door G. Swaenepoel

De jonge mooie Noorse Liss Bjerke woont in Amsterdam, waar ze design studeert en af en toe modellenwerk verricht. Haar vriend Zako ontpopt zich echter als een loverboy. Zako,wil Liss beletten Amsterdam te verlaten en dreigt haar geliefde zus Mailin iets aan te doen. Mailin is psycholoog en werkt aan een proefschrift over seksueel geweld en pedofilie. Als Mailin vermist wordt, dient Liss Zako een overdosis Rohypnol toe en vertrekt hals over kop naar Oslo. Haar zus wordt uiteindelijk gruwelijk verminkt dood teruggevonden. Liss begint aan een verbeten zoektocht naar de verantwoordelijke voor Mailins dood. Het voert haar terug naar een geschiedenis van twaalf jaar terug. ‘Dood door verdrinking’ van Torkil Damhaug is een sfeervolle, complexe psychologische misdaadroman. Als psychiater van opleiding gebruikt de auteur zijn ervaring om met kennis van zaken persoanages en plot geloofwaardig neer te zetten.  

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!