Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Erfelijk belast

Mark Billingham

prijs: € 19.95

368 pagina's, Paperback

ISBN: 9789041415677


Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

In een flat in Noord-Londen vindt de politie het lichaam van een jonge vrouw.Het lijkt een routinezaak,maar dan ontdekken de agenten een mysterieus stukje van een röntgenfoto in de hand van het slachtoffer.Deze moordzaak blijkt allesbehalve doorsnee.
Inspecteur Thorne – de hoofdpersoon uit Mark Billinghams boeken – ontdekt dat de moeder van het slachtoffer vijftien jaar geleden ook door moord om het leven is gekomen. Ze was een van de slachtoffers van seriemoordenaar Raymond Garvey. Er vallen meer slachtoffers, en elk lijk heeft een fragment van de röntgenfoto in de hand.De namen en de stukjes foto zijn als stukjes van een puzzel. Stukje bij beetje wordt het beeld duidelijk.
TitelErfelijk belast
Auteur(s)Mark Billingham
Vertaler(s)Ernst de Boer, Ankie Klootwijk
ISBN9789041415677
Afmetingen216x134x32 mm
Aantal pagina's368
UitgeverAnthos
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 19.95
BindwijzePaperback
Gewicht528 gram

      Een must read!

Geschreven op woensdag 15 december 2010 door Astrid van der Helm

Mark Billingham is behalve auteur ook stand-up comedian en televiesiemaker. Hij debuteerde met de thriller Slaapdood die in Engeland de bestsellerslijst bereikte en ook in Nederland zeeg goed ontvangen werd. Billingham woont en werkt in Londen, is getrouwd en vader van twee kinderen.

 

In een flat in Noord Londen vindt de politie het  lichaam van een jonge vrouw. Het lijkt een routine zaak, maar al snel blijkt het tegenovergestelde waar. Ze ontdekken een vreemd stukje rontgenfoto in de hand van het slachtoffer. Deze moord is allesbehalve standaard.

Inspecteur Thorne gaat met zijn collega’s op onderzoek uit, en de zaak neemt vreemde wendingen.

Ze komen er al snel achter dat er een serie moordenaar aan het werk is, en dat deze Insepcteur Thorne en zijn collega’s behoorlijk op de proef stelt.

 

Thorne is de vaste speurder in Billinghams boeken. De persoon Tom Thorne wordt nog verder uitgediept, en ook zijn persoonlijke leven komt meer dan genoeg aan bod. Fijn om zo’n vast persoon in de boeken van Billingham te hebben. Voor de mensen die meer boeken van Billingham hebben gelezen geeft het een vertrouwd gevoel. Voor de mensen die voor het eerst aan Billingham beginnen is het ook goed te doen. Je hebt dan zeker niet het gevoel dat je iets mist. Ook het karakter van zijn vrouw Louise wordt goed neergezet. Zij is zwanger en krijgt een miskraam. De inpakt die dit heeft op hun relatie wordt goed uitgewerkt, en daardoor krijgt het verhaal een persoonlijk tintje.

De spanning is goed opgebouwd, maar hier en daar zakt het verhaal wel even wat in, en dat is jammer. De jacht op de moordenaar gaat onverstoorbaar door, en dat maakt dat je verder wilt lezen in dit boek. Je wilt perse weten hoe dit afloopt.

Wederom een Billingham die je niet mag missen!

      Erfelijk belast

Geschreven op maandag 25 oktober 2010 door G. Swaenepoel

Vier jonge vrouwen worden in Noord-Londen gewelddadig vermoord aangetroffen met een plastic zak over hun hoofd. Elk slachtoffer heeft  een  stukje van een röntgenfoto in de hand. Inspecteur Dave Thorne wordt belast met het onderzoek. Al gauw blijkt dat het om dochters van de zeven vrouwen gaat die vijftien jaar eerder door Raymond Garvey –inmiddels overleden aan een hersentumor- werden omgebracht. Thorne en zijn team zetten alle zeilen bij om nieuwe slachtoffers te voorkomen. Heeft Raymond Garvey een zoon? En wat zijn de motieven? Intussen zorgt de miskraam van Thornes vriendin Louise voor de nodige zorgen in zijn privéleven. ‘Erfelijk belast’ van Mark Billingham is een vlot leesbaar en doordacht misdaadverhaal.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!