Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Obstructie

Suzanne Hazenberg

prijs: € 19.95

208 pagina's, Paperback

ISBN: 9789041416278


Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Jurist Dink Storp is bijna vijftig. De midlifecrisis is zonder Harley of affaire aan hem voorbijgegaan, maar echt gelukkig is hij niet. Zijn baan bij het Instituut voor Financiële Waarborg begint hem steeds meer tegen te staan en zijn baas maakt hem het leven zuur. Als hij niet zo’n last had van obstipatie zou Dink om zijn situatie kunnen lachen.

Wanneer de ellende een dieptepunt bereikt besluit hij één keer iets te doen wat de moeite waard is. Niet alleen wil Dink de wereld een dienst bewijzen en het justitiële systeem een loer draaien, hij wil vooral weer eens een intense emotie voelen, de kick beleven van iets doen wat hij nooit eerder heeft gedaan. Hij besluit zijn gehate baas te vermoorden. Maar een moord voorbereiden en uitvoeren blijkt nog niet zo gemakkelijk.

Een met vaart en humor geschreven psychologische thriller over een man die gebukt gaat onder levensvragen, zich met zelfspot staande houdt en zich uiteindelijk vastklampt aan een laatste poging zijn leven zin te geven.

Een spannende en originele draai aan de vraag: wat moet ik met de rest van mijn leven? In haar thrillerdebuut overtuigt Suzanne Hazenberg met frisse stem en een zeer beeldende en vlotte schrijfstijl.

‘Hazenberg laat je intens meeleven met haar hoofdpersoon Dink, en onderweg krijg je antwoord op alle praktische vragen die de thrillerliefhebber zich altijd al gesteld heeft: het kiezen van een slachtoffer is niet zo moeilijk, maar hoe kom je aan het juiste moordwapen?’ – Caroline Sprengers, boekhandel Jaspers in Badhoevedorp

‘Lekker boek voor een mooie zomeravond. Je wordt volledig in beslag genomen door Dink en zijn belevingswereld.’ – Wim Krings, boekhandel Krings in Sittard
TitelObstructie
Auteur(s)Suzanne Hazenberg
ISBN9789041416278
Afmetingen216x136x23 mm
Aantal pagina's208
UitgeverAmbo|Anthos
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 19.95
BindwijzePaperback
Gewicht354 gram

      

Geschreven op vrijdag 12 augustus 2011 door Sanne Scholten

Jurist Dink Storp is bijna vijftig en leidt op het eerste gezicht een gelukkig leven: zijn vader leeft nog, hij heeft een lieve vrouw en zoon. Maar zijn baas maakt hem het leven zuur en daarbij heeft Dink behoorlijk last van obstipatie. Als dit vervolgens een ongeneeslijke vorm van darmkanker blijkt te zijn, besluit hij dat hij nog eenmaal een intense emotie voelen, de kick beleven van iets doen wat hij nooit eerder heeft gedaan. Hij besluit om zijn gehate baas te vermoorden. Een moord voorbereiden en uitvoeren blijkt echter nog niet zo gemakkelijk te zijn...

Dit verhaal is erg grappig, de onsmakelijke poepfragmenten dragen hier aan bij, en als roman zeer geslaagd, maar ik zou het geen thriller willen noemen. 

      Meer een roman dan een thriller

Geschreven op zaterdag 30 oktober 2010 door Astrid van der Helm

Dink Storp is bijna vijftig en hij is jurist bij het Instituut voor Financiele Waarborg (IvFW)

Een midlife crisis is aan hem voorbij gegaan. Zijn baas maakt hem het leven zuur, en ontneemt hem de zin om naar zijn werk te gaan.

Al weken lang heeft Dink last van zijn darmen. Hij heeft obstipatie en kan niet naar het toilet. Er wordt uitgebreid verslag gedaan over de ontlasting van Dink.

Als hij op een dag ontlasting overgeeft gaat hij eindelijk naar de huisarts. Die stuurt hem door naar het ziekenhuis. Al snel komt de keiharde diagnose Kanker. Teminale kanker, met hooguit nog een half jaar te leven.

 

Na deze keiharde diagnose gaat Dink nadenken. Eindelijk voelt hij weer eens dat hij leeft, en giert er weer eens adrenaline door zijn lijf. Zijn vrouw Barbara en zoon Iwan zijn kapot van deze diagnose en begrijpen aanvankelijk niets van de gemoedstoestand van Dink. Hij trekt al snel bij, en Dink begint na te denken over wat hij nog zou willen in het leven.

Al snel weet hij wat hij nog wil doen in het leven. Dink gaat er alles aan doen om deze gedachte tot een waarheid te maken.

 

Obstructie is geen thriller, en zeker geen literaire thriller. Jammer dat de uitgever dit label heeft gegeven,  Obstructie is meer een roman, met een piep klein beetje spanning. Obstructie is hoofdzakelijk een boek over Dink en zijn diagnose kanker, en wat dat met de geest van een mens kan doen. Het psychologische aspect is goed geschreven. Dit maakt het boek eigenlijk meer een psychologische roman, mocht er dan toch een labetje op geplakt worden. Het boek leest lekker vlot weg, en je wilt het ook zeker uitlezen. Maar dan meer om te weten hoe het met Dink gaat en hoe hij met zijn ziekte om gaat. Hoe gaat een mens om met het feit dat hij over een half jaar dood is.. Dit heeft Hazenberg erg goed neergezet.

Spanning is er zeker niet. Het gedeelte dat spanning zou moeten opleveren is klungelig en daarom soms zelfs lachwekkend.

Toch is Obstructie een lekker boek, met een goed verhaal. De karakter Bink komt goed tot leven, en daarom blijf je geboeid tot de laatste bladzijde.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!