Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Kolyma

Tom Rob Smith

prijs: € 18.50

419 pagina's, Paperback

ISBN: 9789041416506


Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

De overrompelende opvolger van Kind 44

Sovjet-Unie, 1956. Na Stalins dood ontstaat een maatschappij waarin de ordehandhavers misdadig zijn en de misdadigers
onschuldig. Alles raakt in een stroomversnelling als de geheime
rede, opgesteld door Stalins opvolger Chroesjtsjov, verspreid wordt.
Er zal veel veranderen in de Sovjet-Unie, is de belofte. Maar er zijn krachten aan het werk die op een verschrikkelijke wraak uit zijn. Voormalig kgb-officier Leo Demidov wordt geconfronteerd met verontrustende ontwikkelingen. De twee meisjes die zijn vrouw Raisa en hij hebben geadopteerd, hebben hem zijn betrokkenheid bij de moord op hun ouders nog niet vergeven. En ze staan daarin niet alleen.
TitelKolyma
Auteur(s)Tom Rob Smith
Vertaler(s)Irving Pardoen
ISBN9789041416506
Afmetingen200x130x32 mm
Aantal pagina's419
UitgeverAnthos
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 18.50
BindwijzePaperback
Gewicht452 gram

      

Geschreven op vrijdag 12 augustus 2011 door Sanne Scholten

Om zijn gezin te redden moet geheim agent Leo Demidov een gevangene bevrijden uit de goelag. Daar wordt hij herkend en net zo behandeld als degenen die door hem gearresteerd zijn. Dit levert een zeer spannend verhaal op met veel gruwelijke details over de verschrikkelijke omstandigheden waarin mensen in de kampen leefden. Je voelt als lezer de beklemmende sfeer die mensen die in de jaren vijftig in de Sovjet-Unie leefden gevoeld moeten hebben. Een tijd waar elke keuze die je maakte altijd de verkeerde was en je niemand kon vertrouwen. Zeer geloofwaardig, gedetailleerd verhaal met een subliem plot. 

      Beklemmende thriller over de Sowjet-Unie

Geschreven op zondag 26 september 2010 door Lillian Horward

Kan iemand een subliem debuut overtreffen? Misschien wel:Smith heeft met Kolyma wederom een meesterwerk neergezet. Kolyma is wel meer een actiethriller dan Kind 44. In Kind 44 veel achtergrondinformatie over de Sowjet-Unie en de geheime dienst. In Kolyma worden Leo en zijn vrouw Raisa nog meer op de proef gesteld. Stalin is dood en Chroetsjov heeft is nu de politieke leider. In eerste instantie wordt Stalin met de grond gelijk gemaakt door hem. Hierdoor dreigt er een totlae anarchie te ontstaan. Slachtoffers van Stalin willen wraak en willen de beulen uit de Stalinistische tijd ter verantwoording roepen. Zo ook Leo Demodov. Om zijn gezin te redden moet hij een gevangene uit Kolyma, in de Goelag-archipel, bevrijden. Na de eerste dooi van Chroetsjov's regime worden de teugels wel weer aangehaald en worden de misdaden van Stalin niet vergeten maar wel vergeven en men wil niet meer in het verleden terugkijken. De bondgenoot van vandaag kan je vijand van morgen zijn en dat maakt het leven erg onzeker. Kolyma vind ik erg goed geschreven en net als Kind 44 kon ik niet meer stoppen met lezen. Zijn boeken zijn levensecht beschreven waardoor ik een beklemmend gevoel kreeg over de tijd waarin het speelt. Hulde en ik geef maar een advies: Lezen.

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!