Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

Zondaarskind

Marion Pauw

prijs: € 12.50

296 pagina's, Paperback

ISBN: 9789041416568


Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

De tachtigjarige Geertruida Amalia Langhout verloor op jonge
leeftijd haar ouders en groeide op bij de hardvochtige Zusters van Liefde. Als ze als dienstbode bij een gegoede familie in Bussum komt te werken lijkt het tij te keren: ze wordt verliefd, raakt zwanger en heeft grootse plannen. Totdat Frédérique Vos haar pad kruist. Later, als deze oude vijandin op bejaarde leeftijd in Amalia¿s leven terugkeert, rijst de vraag of Amalia, oud en wijs geworden, eindelijk in staat is om te doen wat ze allang had moeten doen: wraak nemen.

De tachtigjarige Geertruida Amalia Langhout verloor op jonge
leeftijd haar ouders en groeide op bij de hardvochtige Zusters van Liefde. Als ze als dienstbode bij een gegoede familie in Bussum komt te werken lijkt het tij te keren: ze wordt verliefd, raakt zwanger en heeft grootse plannen. Totdat Frédérique Vos haar pad kruist. Later, als deze oude vijandin op bejaarde leeftijd in Amalia’s leven terugkeert, rijst de vraag of Amalia, oud en wijs geworden, eindelijk in staat is om te doen wat ze allang had moeten doen: wraak nemen.

TitelZondaarskind
Auteur(s)Marion Pauw
ISBN9789041416568
Afmetingen199x130x26 mm
Aantal pagina's296
UitgeverAnthos
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 12.50
BindwijzePaperback
Gewicht368 gram

      Wraak in het verzorgingstehuis!

Geschreven op zondag 26 september 2010 door Lillian Horward

Na het behalen van een Gouden Strop lijkt het mij moeilijk om een volgend boek te maken. Nu zal dit boek klaar zijn geweest toen de Gouden Strop werd uitgereikt maar dat maakt de verwachtingen niet minder gespannen. Marion Pauw heeft weer een goed boek afgeleverd. De tachtig-jarige Geertruida Amalia Langhout ziet tijdens een revalidatie in een verzorgingstehuis Frederique Vos terug na ongeveer zestig jaar. Nadat Geertruide als wees opgroeide werd zij hulp in de huishouding bij een gezin in Bussum. Zij wordt verliefd op de oudste zoon maar die is voorbestemd om met Frederique te trouwen! Geertruida delft het onderspit maar haar wraak is na al die tijd nog springlevend. Zij heeft nooit kunnen vergeten wat er is gebeurd. Zij wil wraak en die wordt door haar uitgestippeld. Het verhaal is goed verteld. Het eerste stuk gaat over het verleden: Wat is er toen gebeurd? Het tweede gedeelte over het heden. Ik vind het boek meer een verhaal in de traditie van Roald Dahls verhalen: The Tales of the Unexpected. Mooie verhalen met een schitterend plot. Dit heeft Marion met dit boek ook gedaan. Wat mij betreft het de opbouw naar de "wraak"wat uitgebreider en dieper gemogen om zo nog langer te kunnen genieten. Maar ja dat is misschien zeuren. Prima boek en lekker lezen van het begin tot eind. 

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!