Voor snel contact bel: 046 - 452 8100 of mail: info@boekhandelkrings.nl 

De cursus

Elvin Post

prijs: € 20.99

376 pagina's, Paperback

ISBN: 9789041419699


Dit boek is vervangen door ISBN 9789026357848. U kunt op de ISBN klikken om naar de pagina van dat boek te gaan.

In De cursus, de nieuwe thriller van Elvin Post, heeft Carol Arrington een droom: schrijfster worden. Door omstandigheden en uitstelgedrag is het er nog niet van gekomen. Dan wijst een vriendin haar op Kill Your Darlings, een jaarlijkse schrijfcursus op Big Rock Island van bestsellerauteur Victor Aster. Carol besluit ervoor te gaan. Maar wanneer op het eiland vlak na elkaar twee cursisten om het leven komen en communicatie met het vasteland onmogelijk blijkt, begint ze al snel te begrijpen dat haar doel om een boek van de grond te krijgen weleens zou kunnen veranderen in een strijd voor haar leven.

‘De cinematografische stijl maakt Elvin Post tot een van de origineelste Nederlandse thrillerschrijvers.’ – Trouw

‘De beste Nederlandse thrillerschrijver.’ – NRC Handelsblad

De cursus van Elvin Post is een thriller van hoog niveau waarin het doel om een boek van de grond te krijgen verandert in een strijd op leven of dood. Een eiland. Negen cursisten. Niemand kan weg…
TitelDe cursus
Auteur(s)Elvin Post
ISBN9789041419699
Is vervangen door ISBN9789026357848
Afmetingen216x137x30 mm
Aantal pagina's376
UitgeverAmbo|Anthos
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdUitverkocht
Prijs€ 20.99
BindwijzePaperback
Gewicht489 gram

      Een ode aan Agathe Christie?

Geschreven op woensdag 3 februari 2021 door Wim Krings

Een hele andere Elvin Post dan ik gewend ben. In zijn eerdere boeken waren het vooral ‘losers’ die iets wilden en dat helemaal verkeerd uitpakte. Hoofdschuddend en ook veel wrange humor. Nu een heel ander boek . Nou vooruit niet helemaal maar lees het  maar zelf!

Bestsellerauteur Victor Aster geeft exclusieve schrijverscursussen, genaamd Kill your darlings,  voor de lieve som van $ 20.000. Op een eiland en zonder communicatiemiddelen. Dat verstoort alleen maar het schrijversproces. Carol is een van de cursisten. Aarzelend maar toch gegaan.

Op de tweede dag is er een cursist dood. Een ongeluk of toch niet? Als snel volgt de tweede dode en dan is het duidelijk.Dit was zeker moord. Een van de 11 of nu eigenlijk maar 9 mensen op het eiland is de dader. Of toch iemand van buiten? Van de cursus zelf komt natuurlijk niks meer terecht maar het wordt een levensecht verhaal. Stof genoeg voor een thriller zou ik  zeggen!

Elvin maakt het spannend want eigenlijk kan iedereen het geweest zijn. Hij laat je in het ongewis en laat je meedenken wie het zou kunnen zijn. Iedereen is bang en kijkt naar elkaar. Wie kan het zijn? Langzaam maar zeker wordt het duidelijk en dat zit ook weer er goed in elkaar. Een ode aan Agatha Christie?  Zeker weten. Let op de details zijn belangrijk zoals ook in haar boeken.

      Elvin Post: 'Kill Your Darlings'

Geschreven op zaterdag 30 januari 2021 door Jos van Cann

De een gaf schrijfcursussen, de ander had er nog nooit een gevolgd maar er wel een thriller over geschreven, De cursus. Bij de prestentatie daarvan (online natuurlijk) interviewde de eerste, Jan van Mersbergen (schrijft als Frederik Baas ook zelf thrillers – en zeker niet onverdienstelijk) de auteur ervan, Elvin Post.

Fictie
Het verhaal speelt zich af op een eiland voor de Canadese kust waar een bekende thrillerauteur voor selecte gezelschappen – dure – schrijfcursussen geeft. Had Post dat eiland ook zelf bezocht? “Neen, maar dat hoeft ook niet. In het begin dacht ik wel: is het oké dat ik ter plekke geen research heb gedaan? Ik herinnerde ik me een interview dat ik maakte met bestsellerauteur R.J. Ellory over zijn geweldige boek Een volmaakte vendetta. Daarin neemt hij lezers mee naar en door New Orleans. Ik vroeg hem: 'Stond u met een opschrijfboekje in de stad alle geuren te noteren?' Antwoordde hij: 'Welnee, ik ben er nooit geweest.' Dat was een eyeopener. Alles is fictie: ik ben nooit op Big Rock geweest, heb nooit een schrijfcursus gevolgd of gegeven en heb ook nooit orka’s gezien.”

Boek
De cursus is de zevende thriller van Elvin Post (1973). Na zijn prijswinnende debuut Groene vrijdag (2004) volgden nog Arizona blues (2018); Dame Blanche (2014); Roomservice (2010); Geboren verliezers (2008) en Vals beeld (2006). Zijn meest recente is duidelijk afwijkend van zijn eerder werk die zich ook veelal in de Verenigde Staten zijn gesitueerd maar waarin het accent meer ligt op de personages en de verhalen zich vooral – en met de nodige humor –  afspelen in de randen van de samenleving en van de criminaliteit.
Deze zevende misdaadroman is anders, geheel anders. Het eerste waar je aan moet denken is Agatha Christies Toen waren er nog maar…. De lezer reist mee met Carol, één van de negen deelnemers aan de schrijfcursus Kill Your Darlings van de succesauteur Victor Astor. Samen met diens assistent zitten ze afgesloten op het eiland, want: geen internet, geen gsm’s en geen computers. Dan valt er een dodelijk slachtoffer onder de cursisten: ongeluk of moord? Dat is het begin van een reeks gebeurtenissen waarbij de deelnemers steeds meer in het ongewisse raken over de oorzaak en de dader van de gebeurtenissen. De vraag is: redden ze het?
Post vertelt dit allemaal zeer uitvoerig, maar in rap tempo en zonder de spanningsopbouw te verbreken. Vanuit de verschillende personages, in het heden en verleden en met zichtbaar plezier. En niet te vergeten met een prachtig plot, inclusief de noodzakelijke en verrassende wendingen.

Riedel
Post zelf blijkt ook geboeid door het schrijfproces en De cursus geeft hem ook een podium voor zijn eigen inspiratiebronnen en favoriete auteurs en boeken – toch ook een soort extra voor de lezer. Toch heeft hij dè manier nog niet gevonden. “Het gaat elke keer anders. Soms weet je niet eens hoe het verhaal afloopt, maar dat wist in nu wèl in tegenstelling tot bij eerdere boeken. Maar een ding blijft altijd overeind: meters maken. Elke dag achter je bureau en een vaste hoeveelheid schrijven, voor mij ligt dat tussen de 1.500 en 2.000 woorden. Schrappen kan altijd en bovendien leer je ook door dingen niet goed te doen. En dan nog ga je elke keer weer door een hele riedel emoties, van euforie tot de diepst mogelijke somberheid als je denkt dat je het helemaal kwijt bent. Dan denk je vaak: wat zou het fijn zijn om Stephen King te zijn. Maar ook hij herkende die twijfel, bij het begin van elk boek, vertelde hij eens.”
Op naar thriller nummer acht, zou je denken…. Die laat echter even op zich wachten want Post is eerst bezig aan een Young Adult boek: “Dat had ik mijn dochters beloofd…”

Voor meer informatie en interviews: www.elvinpost.com

Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!